• Hubert van Zanten

IVA Driebergen sluit voorlopig de deuren

DRIEBERGEN De IVA in Driebergen sluit in verband met de coronacrisis met ingang van maandag 16 maart voorlopig de deuren. Dat heeft de school vandaag (vrijdag 13 maart) in een mail aan de leerlingen en de ouders laten weten. 

De business-school die opleidingen aanbiedt voor de sectoren automobiliteit en watersport, zegt in de mail in een spagaat te zijn beland, na de persconferentie van gisteren (donderdag 12 maart) waarin premier Rutte nadere maatregelen aankondigde. Ten aanzien van het onderwijs kwam het kabinet met een gemengd advies. Hogescholen zoveel mogelijk dicht, MBO open; daar kwam de boodschap op neer. De IVA biedt onderwijs aan op HBO-niveau én op MBO-niveau. 

Daarom heeft de directie van de IVA besloten -met ingang van maandag- àlle leerlingen voorlopig thuis te laten. ,,Wij gaan hiermee tegen de MBO-lijn in'', realiseert de school zich. ,,Maar we zijn van mening dat we hiermee geen ouders onevenredig belasten. Er is in onze ogen geen sprake van noodzakelijke opvang thuis van onze studenten.''

De school woog ook mee dat de leerlingen uit het hele land komen. ,,Wij zijn ons zeer bewust van het mogelijke verspreidingsrisico.''

De school bezint zich nog op de gevolgen van het besluit voor de continuïteit van het onderwijs. De nu genomen maatregelen zijn tot 1 april van kracht. 

Lees hier meer over afgelastingen van evenementen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Vragen over corona? Check hier wat je kunt doen.

Label:

Coronavirus