• Juf Anneke leest voor

    Anneke de Gier

Juf Anneke leest voor voor haar leerlingen

LEERSUM Omdat juf Anneke van WereldKidz Meander haar kinderen zo mist leest zij een paar keer per week een verhaaltje voor.

Anneke de Gier, schoolleider van WereldKidz Meander: ,,Voorlezen is zo belangrijk en vooral zo gezellig, daarom heb ik voor alle kinderen ook een verhaaltje voor het slapengaan voorgelezen. Maar onze leerkrachten van de onderbouw zijn daar ook actief in. Juf Angely is tijdens haar ommetje naar de schaapskooi gegaan om daar het verhaal  van ‘Wolletje het schaap’ op te nemen. Daar kunnen de kleuters van haar klas vanavond naar luisteren.”

DIGI-ONDERWIJS De Gier vervolgt: ,,Wij waren gelukkig als school al actief met digitaal onderwijs. En de kinderen waren gewend om te werken met chromebooks en tablets. Ook de leerkrachten worden digitaal steeds vaardiger, hoewel dat nu wel met hele grote stappen gaat."

Donderdag 12 maart werden de maatregelen bekend gemaakt. Iedereen die verkouden was mocht niet meer naar school. ,,Dat merkten we die vrijdag heel goed. In overleg kwamen meerdere leerkrachten die een beetje snotterig waren niet op school. Heel wat kinderen bleven ook thuis. Het was toen al heel rustig. In het weekend hebben wij samen al veel opgepakt. Wij zagen dat het met deze maatregelen al niet meer mogelijk was om normaal onderwijs te geven. Dus toen zondag 15 maart besloten werd dat de scholen dicht moesten waren wij eigenlijk al klaar. En ook heel hard aan het weekend toe.”

CHROMEBOOKS ,,Wij zijn ook meteen begonnen met het uitlenen van chromebooks aan de kinderen", gaat De Gier verder. ,,Niet alle kinderen hebben thuis een eigen laptop of tablet. Ik begon met het uitlenen van de oudste, maar die waren zo op. Nu heb ik al chromebooks uitgeleend die we net zelf uit de doos hebben gehaald. Meer dan de helft van de kinderen heeft er uiteindelijk één geleend. Ouders moeten thuis werken en broertjes of zusjes zitten ook thuis te leren. Er is nu heel veel vraag naar de computers thuis. Dus het is mooi dat wij dat op deze manier kunnen oplossen. En wij zeker weten dat onze leerlingen alle mogelijkheden hebben."

BIZAR De Gier besluit: ,,Het is een bizarre tijd, dat vooropgesteld. Maar ik vind het wonderbaarlijk om te zien hoe snel iedereen schakelt. Het is wel mooi dat er zoveel steun en saamhorigheid te zien is. Kinderen die even langs komen en tegen het raam gaan staan om te zwaaien. Dat is echt heel lief.”

Het verhaaltje voor onderbouw is te vinden via deze link. En kijk hier voor het verhaaltje voor de bovenbouw.

Label:

Coronavirus