• Uitgeverij de Crime Compagnie

Nieuwe thriller van Driebergenaar

DRIEBERGEN De Driebergse schrijver Ad van de Lisdonk presenteerde vrijdag zijn derde thriller 'Het Amazoneconflict'. Anders dan de titel doet vermoeden gaat het niet over de Zuid-Amerikaanse rivier, maar over een geheim genootschap van vrouwen die alles in het werk stellen om aan de top van de wereldorde te komen, waarbij ze niets of niemand ontzien.

Hans Sleeuwenhoek

Ze willen bewerkstelligen dat de rol van vrouwen in onze samenleving steeds omvangrijker en steviger wordt. Ze doen dat in een wat 'stiekeme' opzet om te voorkomen dat ze al van het begin af aan worden tegengewerkt. ,,Tussen de bedrijven door kun je lezen hoe mannen in het algemeen tegen vrouwen aan kijken en hoe zij, als ze samenwerken, slimmer zijn dan wij mannen denken," aldus Van de Lisdonk. Een boodschap tussen de regels van het spannende avontuur door.

Ook in dit derde deel is Laura Sieberg de hoofdpersoon. Ze wordt over de hele wereld gezocht voor moorden waarvoor het Amazoneverbond haar heeft laten opdraaien. In haar strijd lijkt Laura het onderspit te delven. Om zichzelf en haar dierbaren te beschermen zal Laura definitief met de Amazones moeten afrekenen. En dat doet ze in dit derde deel van de serie, dat zich afspeelt rond de presidentsverkiezingen in Amerika. Overigens is elk deel van de serie een op zichzelf staand actieverhaal. Zo gaat deel 1 over de moord op een populaire politica en in deel 2 gijzelen de Amazones de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

LEESBAAR Dit nieuwe deel is niet alleen een spannend, maar ook een makkelijk leesbaar boek. Van de Lisdonk schrijft in korte hoofdstukken (het zijn er in deze editie iets meer dan honderd). Door de snelle wisseling van locaties en acties blijft het verhaal voortdurend boeiend en vol onverwachte wendingen. En voor streekgenoten extra interessant omdat het verhaal in Driebergen en omstreken begint.

Driebergenaar Ad van de Lisdonk schrijft al sinds zijn jeugd korte verhalen. Na zijn rechten- en informatica studie richtte hij een aantal succesvolle IT- bedrijven op. Het schrijven kwam door die drukke werkzaamheden enigszins op een zijspoor te staan. Een aantal jaren geleden pakte hij zijn 'schrijfhobby' weer op en verscheen deel 1 van deze thriller serie. ,,Toen dat eerste deel in de winkel lag had ik wel even een Dan Brown visioen", zegt Van de Lisdonk. ,,Zover is het niet gekomen maar ik mag heel tevreden zijn. Voor een debuutschrijver heb ik het goed gedaan."

TOEKOMST Hij is, zegt hij, al weer met vijf nieuwe verhalen bezig. ,,Mijn werkwijze is soms wat merkwaardig. Als ik vastloop in het ene verhaal ga ik verder met een ander, tot ik weet wat ik wil met dat eerste verhaal. Genoeg ideeën. En het zou fantastisch zijn als ik er mijn beroep van zou kunnen maken," aldus Ad van de Lisdonk.

Het Amazoneconflict is uitgegeven door Uitgeverij de Crime Compagnie.