• Stichting Kasteel Amerongen
  • Stichting Kasteel Amerongen

Crowdfundingsactie voor nieuw Margaretha Turnorplein Amerongen van start

AMERONGEN De afdeling marketing en communicatie van Kasteel Amerongen start maandag 8 juni met crowdfunding om het Margaretha Turnorplein in Amerongen in ere te kunnen herstellen. Hiervoor moeten zij nog een ton ophalen. 

Samen met de naastgelegen Wilhelminaschool trappen ze de actie af. Op deze dag start namelijk ook het archeologische onderzoek op het plein. Gemeentelijk archeoloog Peter Weterings verzorgt een les over archeologie aan groep 7 van de Wilhelminaschool op het MT-plein. Directeur van Kasteel Amerongen, Herman Sietsma, is aanwezig om vragen te beantwoorden.

Van het ooit zo statige kasteelplein is weinig meer over. Kasteel Amerongen wil samen met gemeente Utrechtse Heuvelrug het plein in ere herstellen. De financiering is nog niet helemaal rond, ondanks steun die diverse fondsen hebben toegezegd. In deze nieuwe anderhalvemeter-samenleving kan iedereen 1,5 vierkante meter plein adopteren voor 34,50 euro. Na adoptie ontvangen zij een certificaat of een unieke sticker.

KASTEEL AMERONGEN Kasteel Amerongen is een ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. De bewoners speelden een belangrijke rol in de nationale en Europese geschiedenis. De Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941) woonde anderhalf jaar op Kasteel Amerongen en tekende hier in 1918 zijn troonsafstand.