• Monique José Timmermans

Neven Dijkhorst zijn klaar voor Heuvelrugloop

MAARN Zaterdag schalt hun stem weer door de speakers tijdens de jaarlijkse Heuvelrugloop. Voor de eerste keer staan de neven samen met een microfoon bij de start-/finishlijn nabij de tunneltjes in het centrum van Maarn. Gert en René Dijkhorst kijken er naar uit.

Monique José Timmermans

,,Allebei zijn we natuurlijk al jaren betrokken bij de Heuvelrugloop in verschillende rollen, als mede-organisator, als loper en individueel ook al als spreker", aldus de heren. Gert Dijkhorst: ,,Voor mij wordt dit de 10e keer, maar de eerste keer dat ik niet betrokken ben bij de voorbereidingen. Om de sfeer te pakken ga ik 's morgens lekker een paar uurtjes rondlopen. In de Twee Marken waar de spelers zich allemaal komen melden, langs het parcours en op het 5Meiplein waar de kraampjes worden opgebouwd."

Eén derde van de deelnemers aan de Heuvelrugloop is dorpsgenoot. ,,Het spreken wordt echt anders als je de mensen zelf herkent. Je moet geen gêne hebben om te praten en er kan en mag veel. Je hebt velen ook al zien trainen in de weken voor de loop." Voor de tunnel staat iemand die doorgeeft welke renners er aan komen. Dat wordt ingetikt op een laptop, zodat de sprekers zien bij welk nummer welke naam hoort. ,,Zo kun je ook de onbekende lopers met het noemen van hun eigen naam binnenhalen. Mensen vinden dat zo bijzonder."

Kijk voor alle informatie over de Heuvelrugloop op www.heuvelrugloop.nl. Inschrijven kan tot en met 19 juni.

* Lees meer in De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 18 juni