• Foto uit archief BDUmedia.

    Pauw Media

Iedereen aan het opruimen: Milieustraten overbelast

HEUVELRUG De milieustraten in gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn overbelast. Dat meldt de gemeente donderdagmiddag. ,,In deze bijzondere periode is het belangrijk alleen contact te hebben als het echt nodig is. Veel mensen zijn lekker aan het opruimen en brengen daarna hun spullen weg. Daardoor raken de milieustraten overbelast en dat is niet te bedoeling."

De gemeente heeft de volgende maatregelen genomen: kom alleen als het echt moet; bezoekers worden gedoseerd toegelaten; volg de aanwijzingen van de medewerkers; houd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere bezoekers; kom niet als u milde klachten hebt zoals verkoudheid, keelpijn en dergelijke; kom met maximaal twee personen en zonder kinderen; verlaat het terrein direct na het brengen van het afval, zodat u anderen niet ophoudt.

Mensen moeten bij de milieustraten rekening houden met langere wachttijden en wachtrijen. ,,Wij vragen uw begrip en geduld in deze uitzonderlijke situatie", zegt de gemeente. ,,Kom liever niet op zaterdag en ook niet op maandag naar de milieustraten."

OPHALEN OUD PAPIER Naast het bovenstaande zijn er nog enkele maatregelen van kracht. Het is vanwege de landelijke maatregelen voorlopig niet mogelijk om het grof afval thuis te laten ophalen. En om onnodige contacten te voorkomen heeft Remondis besloten om niet meer met groepen vrijwilligers op de zaterdagen het oud papier in te zamelen. Remondis gaat voorlopig met de eigen kleine teams op een doordeweekse dag inzamelen. ,,Wanneer u de afvalapp gebruikt, wordt u hierover met een pushbericht geïnformeerd", aldus de gemeente.

De inzameling van oud papier in Driebergen (ten noorden van de Hoofdstraat) is nu op maandag 23 maart vanaf 07.30 uur en duurt de hele dag. Voor de komende weken zijn de data nog niet bekend.

KRINGLOOP Het aan huis ophalen van spullen wordt voorlopig stilgelegd. De afspraken die al gemaakt zijn, worden nog wel afgehandeld. De kringloopwinkels in Doorn, Driebergen-Rijsenburg en Zeist sluiten, inclusief de afgiftepunten. Herbruikbare spullen kunnen tijdelijk niet meer afgegeven worden. De kringloopcontainer op de milieustraten in Doorn en Remmerden blijven voorlopig in gebruik.

Kijk hier voor meer informatie en openingstijden.

Label:

Coronavirus