• Bomenmuseum Doorn

Bomenmuseum Doorn tijdelijk gesloten

DOORN Het zijn onzekere tijden waarin de aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus elkaar in snel tempo opvolgen. De afgelopen weken kon het Bomenmuseum in Doorn geopend blijven voor een frisse neus en een voorjaarswandeling. Vandaag besloot de gemeente Utrechtse Heuvelrug dat het Bomenmuseum - in lijn met de landelijke regelgeving voor musea  - vanaf vrijdag 27 maart tot in ieder geval 6 april moet sluiten.

Begin deze week kondigde de regering aan dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Deze maatregel had ook grote gevolgen voor het Bomenmuseum. Naast de eerder afgelaste activiteiten is de keramische buitenexpositie 'Ode aan de Natuur' verplaatst naar september en oktober. De concerten rondom Pinksteren zijn afgelast, evenals diverse wandelingen en kinderactiviteiten. 

,,Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en informeren u meteen wanneer het volgens de autoriteiten weer verantwoord is om het Bomenmuseum te openen. In de tussentijd wensen wij u een goede gezondheid en sterkte toe", aldus het Bomenmuseum in een verklaring.

Label:

Coronavirus