• Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug

Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug tijdens Open Monumentendagen

DRIEBERGEN De Stichting Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug en het Comité OMD Driebergen hebben de handen ineengeslagen om een sprankelend Open Monumenten Weekend in Driebergen te organiseren. Op beide dagen van het weekend zijn bij de open monumenten meer dan dertig optredens te beluisteren door jong talent en amateurmuziekensembles, van solo piano, via een fagotkwartet tot het jeugdsymfonieorkest Opstreek en het koor Capella Cantica.

Op zaterdag 9 september om 16.30 uur wordt in de Grote Kerk in Driebergen onder andere het pianokwintet van Schumann gespeeld. Uitvoerenden zijn de talentvolle, in Londen studerende, Bunnikse violiste Amarins Wierdsma, de Driebergse violiste Annoesjka Cabo, altvioliste Judith Wijzenbeek, celliste Amber Docters van Leeuwen en pianist Bas Verheijden.

Op zondag 10 september om 11.00 uur klinkt in Sparrendaal onder andere het Hoorntrio van Brahms, met Jan Harshagen, hoornist van het European Chamber Orchestra, violiste Annoesjka Cabo en de Driebergse pianiste Nobuko Takahashi.

Daarna, om 13.00 uur, is er een concertje op Champ'Aubert: "Muziek op een veldslagboerderij", met optredens van het jeugdstrijkensemble ArcoPizzicato en het Zonheuvelkoor, prijswinnaar van het schoolkorenfestival. Verder voeren Wieke van Wingerden en Kamiel van der Laan een verkorte versie uit van Mozart's Zauberflöte. Aansluitend kan het publiek de monumenten gaan bezoeken, met onder meer een oogstfeest op het terrein van Sparrendaal met een kinderspeurtocht en oude ambachten en spelen.

GRATIS Door de steun van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, de stichting Champ'Aubert, het Cnf, het KFHeinfonds, het Prins Bernard cultuurfonds, het Elize Mathilde fonds en het Fentener van Vlissingen fonds is het ook dit jaar weer gelukt om de concerten voor iedereen gratis toegankelijk te maken. De indeling van alle optredens en locaties is te vinden op de website www.festivalUH.nl.