• Hendrik Boonzaaijer maakt tijdens de zomervakantie extra uren bij Bike Totaal Rijwielhandel Van den Berg.

    Corina Blommendaal

'Werken bij een rijwielzaak is afwisselend'

DOORN De zomer is om uit rusten en te genieten maar voor jongeren ook vaak een fijne periode om geld te verdienen voor hun vakantie, studie, hobby, rijbewijs of wat dan ook. Zo werkt de 16-jarige Hendrik Boonzaaijer uit Doorn deze zomer bij Bike Totaal Rijwielhandel Van den Berg, aan de Amersfoortseweg 57 in Doorn. Hij is er al twee jaar een bekend gezicht als zaterdagkracht, maar in de zomer is hij nog veel vaker in de zaak te vinden. Een mooie bijverdienste in een leuke werkomgeving.

Corina Blommendaal

Werken bij een rijwielzaak is leuk en afwisselend werk, volgens de 16-jarige Boonzaaijer. ,,Mijn vader kent vanuit zijn werk veel mensen hier in het dorp en hoorde destijds van meneer Van den Berg dat hier net iemand was weggegaan. Dat kwam goed uit, want toen kon ik hier meteen komen werken."

Het werk bij de rijwielzaak kwam voor hem precies op het juiste moment: ,,Daarvoor had ik twee jaar lang een krantenwijk gelopen, maar dat vond ik niet meer leuk en ik had dat baantje twee weken daarvoor net opgezegd."

AL DOENDE LEREN Toen hij bij Van den Berg kwam werken, wist hij nog weinig van fietsen en alles wat daarbij komt kijken. ,,Ik fietste ook toen al naar school, maar daar hield mijn kennis wel op. Dat heb ik allemaal hier geleerd."

FIETSEN REPAREREN Boonzaaijer zit op de HAVO en fietst elke dag naar Amersfoort. ,,Ik vind het werk hier leuk om te doen, het is lekker dichtbij want ik woon in Doorn. Ik werk hier nu twee jaar als zaterdaghulp en werk nu in de vakantie veel uren, want ik heb zeven weken vakantie."

Het werk in de rijwielzaak bevalt Boonzaaijer goed: ,,Ik doe hier veel verschillende dingen, zoals fietsen repareren, schoonmaken, klanten helpen, verhuur van fietsen, eigenlijk van alles. Alles wordt me goed uitgelegd en als ik er niet uit kom kan ik altijd hulp vragen, dat is nooit een probleem."

DRUK FIETSVERKEER Omdat er veel toeristen naar deze omgeving toe komen en er veel verschillende, prachtige fietsroutes zijn, is het zeker in de zomermaanden een drukte van belang in de winkel.

,,Ik werk sowieso zaterdags en nu ook veel door de week. Liefst zoveel mogelijk natuurlijk, dat is fijn bijverdienen." Mevrouw Van den Berg beaamt dat hij een geweldige kracht is in de winkel. ,,Hij heeft vanmorgen nog voor me stof gezogen, hij is nergens te beroerd voor en overal inzetbaar. We zijn erg blij met hem."

ALTIJD GEZELLIG Bike Totaal Rijwielhandel Van den Berg is een fijne werkgever om voor te werken", vindt Boonzaaijer. ,,Het is hier altijd gezellig en dat maakt het werk ook een stuk fijner om te doen. We hebben veel lol met elkaar. En ik leer hier ook veel en dat is waardevol. Omdat ik niet sport op zaterdag, vind ik het leuk om iets te doen te hebben en te gaan werken."

Label:

Vakantiewerk