• Kim van Deemter bij de HEMA in Doorn.

    Corina Blommendaal

'Werk is afwisselend en sfeer is fijn'

DOORN De zomer is om uit te rusten en te genieten, maar voor jongeren ook vaak een fijne periode om geld te verdienen voor hun vakantie, studie, hobby, rijbewijs of wat dan ook. Zo werkt Kim van Deemter (20) deze zomer in de HEMA in Doorn, waar zij het prima naar haar zin heeft. Naast de vakantie werkt ze er ook als inval- en weekendkracht. Een mooie bijverdienste in een leuke werkomgeving.

Corina Blommendaal

Het is niet de eerste zomer dat ze hier werkt, maar het is ook zeker niet haar eerste baantje. ,,Ik heb in de horeca gewerkt, zowel in een restaurant als een recreatiecentrum. Ook heb ik een tijdje bij een supermarkt gewerkt. Ik vond de horeca op een gegeven moment te druk en in de supermarkt werd ik niet echt blij. De sfeer was anders en ik vind het hier veel fijner."

VAN ALLES DOEN Kim van Deemter vindt de variatie in de HEMA erg leuk. ,,Soms draai ik de kassa, dan help ik weer in de winkel of ik sta achter het koffiebuffet. Dat maakt het heel afwisselend. Bovendien heb ik een hele fijne leidinggevende en dat is ook belangrijk. Ook als er een enkele keer een ontevreden klant is, lossen we het altijd samen met de klant op en kijken we hoe we het de volgende keer anders en beter kunnen doen."

Zij vervolgt: ,,Ik vind de klanten over het algemeen erg aardig en ik heb fijne collega's waar ik heel prettig mee samenwerk. We kunnen elkaar altijd om hulp vragen. We zijn altijd aardig naar elkaar en als er iets is, kunnen we dat met z'n allen bespreken."

COMBINEREN MET SCHOOL Ze kan haar werk bij de HEMA prima combineren met haar opleiding. ,,Ik doe Social Work aan de Hogeschool van Utrecht, heb net mijn propedeuse gehaald en ga nu door naar het tweede jaar", vertelt ze.

,,Deze opleiding bestaat uit Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogisch Medewerkster en een creatief gedeelte. Vroeger waren dit drie aparte opleidingen, maar nu is het samengevoegd tot één, zodat ik breed word opgeleid. In het derde jaar wordt het weer specifieker en ga ik denk ik jeugdzorg doen. Dat vind ik heel leuk dus dat heb ik al een beetje uitgestippeld."

GEEN STRESS Voorlopig blijft Van Deemter nog lekker bij de HEMA werken. ,,Het verschil met de supermarkt is dat klanten gericht boodschappen doen en hier is dat afwisselend. Ze komen ook vaak even lekker rondkijken of ze leuke dingen zien. De sfeer is gewoon heel open en fijn. Ik maak vaak een praatje met de klanten. In het begin was ik nog best verlegen en vond ik dat wat lastiger, maar nu ik hier al een tijdje werk gaat dat me prima af. Geen stress, heel erg leuk."

Intussen spaart ze voor als ze op kamers gaat, maar ook heeft ze pas spullen gekocht voor haar hobby kickboksen. ,,Ik heb pas handschoenen en een bokszak gekocht en ook de spullen voor hockey kan ik zelf betalen. Zo leer ik ook goed hoe ik met geld om moet gaan en dat is belangrijk om zelfstandig te worden."

Label:

Vakantiewerk