• Frederique Dingemans voor de Etos in Doorn

    Corina Blommendaal

'Precies de winkel die ik zocht'

DOORN De zomer is om uit rusten en te genieten, maar voor jongeren ook vaak een fijne periode om geld te verdienen voor hun vakantie, studie, hobby, rijbewijs of wat dan ook. Zo werkt Frederique Dingemans (17) deze zomer bij de Etos in Doorn. Ze werkt er sinds mei 2018 als avond- en zondagkracht, maar werkt in de zomer zoveel mogelijk. Omdat ze examen HAVO heeft gedaan in mei, kan ze lang vakantiewerk doen.

Corina Blommendaal

Toen ze pas 16 jaar was geworden is ze meteen bij de Etos begonnen. ,,Mijn moeder was een keertje in de winkel en vroeg of ze nog mensen nodig hadden", vertelt Frederique Dingemans.

,,Er ging net iemand weg, dus dat kwam goed uit. Ik vond dat superleuk, omdat het altijd al een wens van me was om in zo'n soort winkel te werken. De horeca of een supermarkt zag ze niet zo zitten, maar de Etos wel. Ik werk nu best veel uren en dat kan in de vakantie wel oplopen tot 30 uur per week."

VEELZIJDIG WERK Werken bij de Etos is leuk en veelzijdig, vindt Frederique Dingemans. ,,Ik draai kassa, als er vracht binnenkomt daarbij helpen, klanten helpen, tellingen doen, kasten ombouwen en noem maar op. Ik mag inmiddels redelijk veel doen hier. Als je 's avonds hier werkt, is het vooral kassa draaien, spiegelen (producten op de schappen naar voren halen zodat alles netjes vooraan staat, red.) en de winkel opruimen en stofzuigen. Gewoon alles netjes proberen te houden." Er werken een paar drogisten en assistent-drogisten die inhoudelijk advies over medicijnen kunnen geven. Dat mag Dingemans niet doen. ,,Dus als er klanten zijn met vragen over medicijnen verwijs ik ze door. Maar verder mag ik alles doen."

OPLEIDING Na de vakantie gaat Frederique Dingemans starten met een opleiding Verpleegkunde aan de Hogeschool in Utrecht. ,,Het komende jaar blijf ik nog thuis in Doorn wonen en ik hoop hier het komende half jaar nog te kunnen blijven werken. Daarna wordt het lastig, want dan ga ik vaak stagelopen en lijkt het me nuttig om daarnaast in de zorg te werken en ervaring op te doen binnen mijn vakgebied.

Er worden veel HBO-V studenten aangenomen voor allerlei bijbanen. De vraag is groot, dus dat komt wel goed."

Frederique Dingemans heeft veel affiniteit met make-up en vindt het superleuk om daarover te adviseren. ,,Ik weet welke merken en producten er zijn en heb daar heel veel mee. Als je zelf graag make-up draagt en veel vlogs hebt gekeken, weet je er gewoon veel van. Bovendien vind ik het zelf leuk om van alles uit te proberen met make-up."

Label:

Vakantiewerk