• Deze beer wacht op kijkertjes.

    Hubert van Zanten

Kinderen kunnen op berenjacht in Leersum

LEERSUM De afgelopen maand zijn er al twee hypes vanuit Australië de wereld rond gegaan. Het hamsteren van toiletpapier was er één van. Een veel leukere is de Berenjacht. In Leersum heeft deze trend volop navolging gekregen. Inmiddels zijn er zestien beren te vinden in Leersum, bijna tweemaal zo veel als alle andere Heuvelrugdorpen bij elkaar.

De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk en is geïnspireerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Bij de Berenjacht kunnen kinderen die tijdens hun ommetje door het dorp lopen op zoek gaan naar knuffelberen die her en der bij mensen achter het raam staan. Deze beren zijn terug te vinden op deze kaart. Inmiddels zijn er al meer dan 20.000 beren te vinden in Nederland, meer dan de maximale capaciteit van de kaart. Nieuwe beren komen er nu niet meer op.

De initiatiefnemers in Nederland houden rekening met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. ,,Dit initiatief is bedoeld om een wandeling in je eigen buurt leuker te maken. Ga dus niet in andere plaatsen op jacht. Houd rekening met de richtlijnen die van kracht zijn!”

Label:

Coronavirus