• De vrijwilligers van de voedselbank zijn heel blij dat ze iets kunnen betekenen voor de mensen die het moeilijk hebben.

    Babs Bouwman

Barmhartige maanden voor Voedselbank

DOORN Voor de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug is het hartverwarmend te merken dat er veel gegeven wordt in deze donkere tijden. Juist in de feestmaand met Sinterklaas en Kerstmis, is het fijn te weten dat hun cliënten wat extra's krijgen om ook mee te kunnen doen aan het feestelijke gevoel.

Babs Bouwman

Reinier van Kuyk, bestuurslid van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug en verantwoordelijk voor vrijwilligers, acties en acquisities noemt het trending topics: zien dat er via social media wordt gereageerd op mensen die een donatie aankondigen. Het begon met een bedrijf dat postte chocoladeletters te verzamelen voor de voedselbank. Daarop reageerde iemand anders ook chocoladeletters, maar dan op naam van het bedrijf, te doneren. Waarop weer iemand anders aanbood chocomel beschikbaar te stellen voor de cliënten.

DONATIE ,,Naast dit soort mooie acties krijgen we ook nog schenkingen van particulieren en van de kerk", aldus Van Kuyk. ,,Die hebben we hard nodig om de voedselpakketten te voorzien van verse groenten en fruit, want de mensen moeten ook gezonde dingen eten."

Het is deze maanden een enorme drukte en bedrijvigheid, maar dat is geen punt voor de vrijwilligers. Ze vinden het prachtig om te zien hoe blij de cliënten worden als ze de pakketten in ontvangst nemen. Dit is waarom ze het doen: te weten dat de mensen die het moeilijk hebben ook kunnen genieten in de decembermaand.

DROOM De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug voelt zich verwend met zoveel vrijwilligers. Volgens Reinier van Kuyk komt het door de goede sfeer binnen de groep. Er zijn veel mensen met een mooi verhaal waarom ze willen helpen. Fantastisch toch? Ondanks dat de Voedselbank goed draait, heeft hij nog wel een droom. En dat is een mooi groot pand, waar ze het voedsel kunnen opslaan en ook een winkelidee kunnen beginnen. Dus wie de komende jaren iets (heel) goeds wil doen voor de maatschappij en een mooi pand beschikbaar heeft, die mag altijd contact met hem opnemen.

Meer informatie op voedselbankutrechtseheuvelrug.nl