• Monique José Timmermans

Maarnse Proms is avondje uit

MAARN Een groots muzikaal feest in De Twee Marken met het promenadeconcert 'Maarnse Proms'. Zaterdag 5 november klinken om 20.00 uur de eerste klanken voor het publiek. Tijdens de repetitiedag afgelopen week was het een drukte van belang in de oefenruimte van Manderen. Koor- en orkestleden, solisten en bladmuziek en natuurlijk veel instrumenten.

Monique José Timmermans

,,Voor deze avond zijn koor en orkest speciaal samengesteld, inwoners uit Maarn en Maarsbergen zijn in groten getale aan de slag gegaan. Uiteraard doen de leden van Harmonieorkest Manderen en Vinkenvocale mee. Maar zeker niet in de reguliere opstelling. Zo heeft een lid van Manderen nu gekozen voor het koor. ,,Ze konden daar nog wel een mannenstem gebruiken vond ik, bovendien is het een leuk muzikaal uitstapje voor mij."

Hetzelfde geldt voor voor Wendela Brunia: ,,Normaal speel ik in een symfonieorkest, nu doe ik met mijn contrabas mee in het Proms orkest. Voor mij een heel ander repertoire en een heel andere dynamiek. Echt leuk om mee te doen, er is een prachtig afwisselend en breed programma samengesteld."

Dat beaamt ook de koordirigent Bastiaan Witsenburg. De jonge dirigent is speciaal voor deze gelegenheid ingehuurd. ,,Er is in korte tijd veel te doen. Met een amateurorkest neem je normaal meer tijd. Het lukt omdat deze groep heel gemotiveerd en leergierig is. Bovendien zijn er in elke stemgroep zangers met meer ervaring die de rest zo nodig mee kunnen trekken."

MAARNS LAND OF HOPE AND GLORY Met stukken van Mozart tot een medley van musical hits van Andrew Lloyd Webber en een stuk van Pink Floyd is er zeker voor elk wat wils. Bijzonder wordt het traditionele slotstuk 'Land of Hope and Glory'. ,,Hierop is door Nick Breur een speciale Maarnse tekst geschreven. Heel mooi.", vertelt Mieke Brouwer namens de organisatie.

Makkelijk is het zeker niet voor de amateurmuzikanten. ,,Maar het geeft zoveel energie, je kunt moe uit je werk komen en 's avond helemaal weer fris van de zangavond", meent Ria de Ruwe, die deze gelegenheid heeft aangegrepen om haar zang weer op te pakken.

De groep van mening dat het project zeker voor herhaling vatbaar is. ,,We wonen allemaal in Maarn en Maarsbergen en toch kom ik zoveel nieuwe gezichten tegen. Geweldig om die dorpsgenoten te leren kennen."

VOOR HET HELE GEZIN Brouwer: ,,We bouwen in De Twee Marken een podium in etages en kleden de zaal mooi aan. Alles samen treden er 80 mensen op. Naast orkest en koor zijn er optredens van solisten, een band en Blomdance tijdens de doorlopende voorstelling. Het is echt leuk voor het hele gezin. De Maarnse Proms is een project van en voor alle inwoners van Maarn en Maarsbergen."

KAARTVERKOOP De zaal is open vanaf 19.30 uur, daar zijn ook nog kaarten à 5 euro te koop. Wie vooraf al zeker wil zijn van een plaats kan voor kaartverkoop terecht bij Boek & Koek. Kinderen tot 1.40 meter lang mogen gratis naar binnen. Kijk voor alle informatie op maarnseproms.nl