'Ik ben sterker geworden door Boer zoekt Vrouw'

LEERSUM Joke Spruit uit Leersum nam deel aan het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw. Hoewel zij al na de dagdate met boerin Bertie afviel, vond zij toch haar nieuwe liefde via het programma. Joke en Wies waren even landelijk nieuws, maar de relatie hield geen stand. Desondanks is Spruit blij dat zij meedeed. Haar deelname heeft vooral positieve veranderingen teweeggebracht in haar leven.

Edith Hazelzet

Ze wist dat er veel op haar af zou komen, maar dat het zo heftig zou zijn, kon ze van tevoren niet inschatten. Met name toen haar relatie met Wies, één van de andere van Berties brievenschrijfsters, bekend werd, was het hek van de dam. ,,We hadden in elke talkshow en elk shownieuwsprogramma kunnen zitten, maar dat staat de KRO niet toe."

Toen de druk van de geheimhouding wegviel, konden Joke en Wies elkaar in alle rust echt leren kennen. Helaas bleken de dames niet zo goed bij elkaar te passen als ze in hun verliefdheid gehoopt hadden. ,,We bleken te verschillend, wat mij betreft", vertelt Joke en na 3,5 maand zette zij een punt achter de relatie.

Deelname aan het programma heeft Joke Spruit toch veel gebracht, vindt zij. ,,Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen, en ben sterker geworden. Ik zet mezelf eindelijk eens op de eerste plaats!"

* Lees meer in De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 26 maart.