Hulp gezocht met NLdoet voor lentefrisse Knuffelweide

AMERONGEN Het Oranje Fonds houdt op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart voor de elfde keer NLdoet in heel Nederland. De Knuffelweide in Amerongen doet ook mee. Vrijwilligers gaan zaterdag 12 maart van 10.00 tot 16.00 uur aan de slag met klussen en schoonmaken, zodat de kinderboerderij weer helemaal klaar is voor de lente en zomer.

Anja Brouwer van de Knuffelweide: ,,We kunnen nog wat hulp gebruiken, daarvoor leren we ook graag nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Voor wie wil komen helpen met schilderen, straten, boenen, mesten of andere klusjes; aanmelden kan op de website van NLDoet: www.nldoet.nl."

Het succes van NLdoet blijkt al uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2015 waren al 300.000 vrijwilligers actief bij zo'n 7.600 klussen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. ,,We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk! Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, ontdekt allerlei nieuwe dingen over je klusgenoten én je helpt er ook nog eens een maatschappelijke organisatie mee. En zij hebben daar het hele jaar plezier van."

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder onder andere gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.