• Archief BDUmedia

Corona: Museum Huis Doorn dicht tot 1 april

DOORN Museum Huis Doorn gaat per direct dicht voor het publiek. Het besluit is genomen naar aanleiding van de extra maatregelen die donderdagmiddag werden afgekondigd.

,,Vanmiddag gaven premier Mark Rutte samen met volksgezondheidsminister Bruno Bruins en het RIVM een persconferentie, waarin nieuwe maatregelen zijn aangekondigd om het rondwarende coronavirus te beteugelen. Als een van de concrete maatregelen is expliciet genoemd de sluiting van musea tot in ieder geval 31 maart. In navolging van dit kabinetsbesluit hebben het bestuur van de Stichting Vrienden en de directie in goed overleg besloten om Museum Huis Doorn per direct te sluiten voor het publiek tot in ieder geval dinsdag 31 maart", aldus het museum.

,,Dit is een zeer ingrijpende maatregel zoals u zult begrijpen. Het betekent ook dat deze beide locaties voor de vrijwilligers die actief zijn in het Hoofdhuis en het Paviljoen tot met 31 maart aanstaande gesloten zullen zijn. Wij hopen u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Wij realiseren ons dat nog niet alle consequenties goed in kaart zijn gebracht."

Label:

Coronavirus