• ANP Foto/Olaf Kraak

Heuvelrugse daklozen keren terug

HEUVELRUG Daklozen die afkomstig zijn uit één van de Heuvelrugdorpen maar nu in de stad Utrecht worden opgevangen, komen op termijn terug. De gemeente gaat proberen om voor de doelgroep van dakloze en psychisch verwarde ex-inwoners huisvesting in Utrechtse Heuvelrug te regelen. Dat is het gevolg van een overeenkomst tussen de regiogemeenten en de stad Utrecht.

,,Wij moeten gewoon onze eigen mensen opvangen", zegt burgemeester Frits Naafs. Hij vindt het een goede zaak dat de gemeente - na afloop van een crisisopvang in de stad - haar verantwoordelijkheid neemt. Zorgwethouder Hans Nijhof (Open) sluit overigens niet uit dat ook daklozen zonder een Heuvelrugse achtergrond hier worden opgevangen.

REKENING ,,Als wij de capaciteit hebben om mensen op te vangen, zullen we dat doen. Dan moeten we achteraf maar bekijken wie de rekening krijgt", aldus Nijhof. Volgens Naafs en Nijhof gaat het niet om grote aantallen mensen die geholpen moeten worden. Volgens hen moet menselijkheid voorop staan bij de opvang van dakloze en psychisch verwarde mensen. ,,Dat is een kwestie van beschaving", aldus de burgemeester.