• Monique Jose Timmermans

'Heuvelrugconcert biedt echt kwaliteit'

MAARN Wethouder Gerrit Boonzaaijer steekt zijn enthousiasme voor het Heuvelrugconcert, waar het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) zal optreden, niet onder stoelen of banken. ,,Op 15 april wordt er echt kwaliteit in huis gehaald. Door zo'n orkest naar Maarn te halen ontstaat er een netwerk, mensen zijn er mee bezig, leven er naar toe. Het is verbindend. Ik sta er vaak versteld van hoe druk activiteiten worden bezocht. Zoals laatst het veiligheidscafé, maar eerder ook een concert door Harmonie Manderen waar ik bij was."

Monique José Timmermans

En verder: ,,Het is sowieso een leuke activiteit die het dorp raakt, als dorpswethouder maak ik hier graag reclame voor", lacht Boonzaaijer. Zelf komt hij zeker naar het concert en waarschijnlijk neemt hij een van zijn kinderen mee. ,,We zijn een muzikaal gezin, waar harp, piano, panfluit, blokfluit en orgel gespeeld wordt."

Wat vooral leuk is van een concert in het dorp is het praatje met andere bezoekers voor, na en in de pauze. Je kent veel mensen die er zijn. Dat is ook zeker iets waar ik - buiten de muziekuitvoering - naar uit kijk. Het maakt het een heel andere beleving dan bijvoorbeeld een 'Domconcert' dat ik ook regelmatig met de kinderen bezoek."

INFORMEEL ,,Als er veel jeugd in de zaal is, geeft dat een apart sfeer. Er heerst dan een andere dynamiek. Er komt nu in Maarn een jeugd symfonieorkest spelen, in een setting die minder formeel is dan gebruikelijk. Dat blijft uniek, ook al is het de na vorig jaar de tweede keer."

Er gaat volgens Boonzaaijer ook een motiverende werking uit naar andere jongeren om met muziek aan de slag te gaan of blijven. ,,Dat schijnt toch ook belangrijk te zijn voor de ontwikkeling." De gemeente steunt de organisatie van het Heuvelrugconcert financieel vanuit het dorpsbudget. De dorpen hebben een budget bestaande uit een vast bedrag van 10.000 euro en 2 euro per inwoner. Met het Heuvelrugconcert wordt een stukje cultuur naar Maarn gehaald en is daarmee voor veel mensen laagdrempelig toegankelijk.

Een belangrijk criterium om de bijdrage toe te zeggen. ,,Er is draagvlak omdat het door het dorp zelf georganiseerd wordt. En hiermee willen we ook stimuleren dat dorpen zulke dingen doen. Het dorpsnetwerk wordt er door verstevigd. Wij faciliteren als gemeente alleen en mogen ook nog meegenieten."

KAARTVERKOOP Het aantal plaatsen in De Twee Marken is beperkt. Koop kaarten daarom online en betaal via iDEAL www.heuvelrugconcert.nl. Een kaartje voor volwassenen kost 12,50 euro en voor jeugd tot en met 17 jaar is dat 5 euro. De prijs is inclusief een consumptie bij binnenkomst, een programmaboekje en haal- en brengservice (voor wie hiervoor in aanmerking komt). Leerlingen van de basisscholen in Maarn en Maarsbergen hebben toegang onder begeleiding van een volwassene met een speciaal tarief van 1 euro.

Zaterdag 15 april van 19.45 tot 22.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Locatie: De Twee Marken Trompplein 5 in Maarn. Er worden werken gespeeld van Mozart, Rossini, Wageaar en Ravel. Kijk voor het complete programma en kaartverkoop op www.Heuvelrugconcert.nl.