• Archief BDUmedia

Groen licht voor renovatie N227

DOORN Als de gemeenteraad groen licht geeft, kan de Amersfoortseweg eindelijk op de schop. Het college heeft dinsdag besloten om bijna 1,3 miljoen euro uit te trekken voor de renovatie van een deel van de N227 in Doorn-Noord. Dat is 273.000 euro meer dan eerder was begroot. Volgens verkeerswethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) kunnen de werkzaamheden nog vóór de bouwvakvakantie worden afgerond.

Michiel Schaaij

Dat de reconstructie van de weg nu pas kan worden gestart en duurder wordt dan voorzien, komt doordat de fundering van het wegdek is stukgereden. Zodra die is vervangen, wordt de Amersfoortseweg voorzien van een laag geluidsreducerend asfalt en een vrijliggende rijstrook voor fietsers. Omwonenden klagen al jaren over de geluidsoverlast en onveiligheid van de Amersfoortseweg.

VERKEERSLICHT Voor ouders en leerkrachten van basisschool Kameleon is de oversteek van de straat een doorn in het oog. Die wordt vervangen door een oversteekplaats met verkeerslichten. Na afronding van de opknapbeurt zijn er dus geen klaar-overs meer nodig. De basisscholieren moeten wel goed worden geïnstrueerd, want uit onderzoek elders kwam naar voren dat een kwart van de passanten het rode licht bij een oversteekplaats gewoon negeert.

SNELHEID Een andere in het oog springende maatregel is een uitbuiging van de Amersfoortseweg, nabij de Beatrixlaan en de grens van de bebouwde kom. Volgens wethouder Boonzaaijer kunnen automobilisten door die slinger in de weg ,,niet meer met hoge snelheid van de Maarnse berg afzeilen". Om die snelheidsremmende maatregel te realiseren, moest van meerdere eigenaren grond worden aangekocht .

MINDER LUXE De extra kosten van de wegreconstructie in Doorn worden onder andere goedgemaakt, door het collegebesluit om een aantal geplande zebrapaden in Driebergen ,,minder luxe" uit te voeren. Het gaat om nieuwe oversteekplaatsen aan de Arnhemsebovenweg in Driebergen, waarvoor nu minder geld beschikbaar komt.