• Alert Crossmedia

Grip op Geldzaken start in Doorn en Maarn

DOORN Na het succes in Driebergen start in meerdere dorpen een laagdrempelig inlooppunt voor inwoners met vragen over geld of beginnende schulden. Grip op Geldzaken gaat nu ook van start in Doorn en Maarn.

,,Geldproblemen overkomen ons allemaal", zei wethouder Gerrit Boonzaaier donderdag 30 maart bij de opening van Grip op Geldzaken in het Cultuurhuis in Doorn. ,,Hoe eerder we daar bij zijn, des te beter het is. Hulp met het invullen van formulieren, advies over inkomsten en uitgaven of ondersteuning bij schulden; daarvoor kunnen inwoners nu ook elke donderdag terecht in het Cultuurhuis in Doorn. We zijn er ontzettend blij mee dat Schuldhulpmaatje, Humanitas, de Formulierenbrigade en de Sociale Dorpsteams zijn gestart met een inlooppunt in deze dorpen", aldus de wethouder.

Grip op Geldzaken startte in 2016 in de bibliotheek in Driebergen. Tientallen inwoners bezochten de inloop in de eerste maanden. Teamleider Ineke Knottnerus is erg te spreken over de inloop. ,,We zien niet alleen inwoners binnenkomen die door alle rekeningen geen oplossing meer zien, er zijn ook genoeg mensen die moeite hebben met digitale formulieren van de belastingdienst of die niet snappen hoe ze aan het einde van de maand steeds geld tekort komen. Inwoners gaan na een goed gesprek met onze vrijwilligers en consulenten vaak heel opgelucht naar huis. We kunnen ze overigens vaak ook wijzen op financiële regelingen waar ze gebruik van kunnen maken."

Na het succes in Driebergen startte eind 2016 een Grip op Geldzaken in Amerongen en Leersum. Deze inlooppunten lopen goed. Daarom kunnen inwoners nu ook terecht in Maarn en Doorn.

Grip op Geldzaken is op de volgende momenten geopend:

- Op maandag in Maarn/Maarsbergen, in de Twee Marken, Trompplein 5, van 14.00-16.00

- Op dinsdag in Driebergen in de Bibliotheek, Buzziburglaan 1, van 10.00-11.30

- Op dinsdag in Amerongen in de Allemanswaard, van 14.00-16.00

- Op woensdag in Leersum in de Binder, Hoflaan 29, van 14.00-16.00

- Op donderdag in Doorn in het Cultuurhuis, Kerkplein 12, van 10.00-12.00

Via www.samenopdeheuvelrug.nl (onder "geldzaken") is meer informatie te vinden.