• Marc Satijn

Fundering Amersfoortseweg is kapot

DOORN De aanpak van de Amersfoortseweg heeft vertraging opgelopen en gaat meer geld kosten. Dat bleek maandagavond in de raadscommissie Ruimte. De fundering van de weg is stuk gereden en de plannen moeten opnieuw naar de tekentafel. Bewoner Ernst Wolf bracht de vertraging naar buiten. Hij en zijn buurtgenoten zijn 'not amused'.

Michiel Schaaij

Verkeerswethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) stond niets anders te doen, dan de vertraging tegenover de raadscommissie bevestigen. De slechte staat van de wegfundering werd duidelijk na een tweede onderzoek door de gemeente. Ook Boonzaaijer baalt dat de veiligheidsmaatregelen meer geld en tijd gaan kosten.

VRACHTAUTO'S De nutsbedrijven willen nu de ondergrondse voorzieningen aanpassen voordat de aanpak van de weg van start gaat. De bewoners zien de vertraging met lede ogen aan. Zij timmeren al lang aan de weg met hun roep om veiligheidsmaatregelen. ,,Er zijn steeds toezeggingen gedaan, maar intussen denderen er steeds meer vrachtauto's langs", aldus Wolf.

AANBESTEDING Als het aan de bewoners ligt, wordt nog dit jaar een begin gemaakt met de aanpak van de weg. Ze deden een dringend beroep op de Heuvelrugpolitiek om akkoord te gaan met de extra kosten. In het najaar wordt dat kostenplaatje duidelijk. De bewoners hopen dat de politiek dan niet gaat dralen, zodat de aanbesteding snel kan worden opgestart.

ONGELUKKIG Toch denkt Boonzaaijer dat de schop niet vóór 2019 de grond in gaat. ,,In theorie kunnen we misschien in december beginnen, maar daar worden de ondernemers van de Amersfoortseweg ongelukkig van." CDA-fractieleider Peter Kranenburg had een waarschuwing in petto. Hij riep de lange vertraging bij de opknapbeurt van de Langbroekerweg in herinnering.

AFGESLOTEN Dat deel van de N227 werd drie jaar geleden onder handen genomen. De Langbroekerweg was langer afgesloten dan gepland en het werk kostte 160 duizend euro extra. Kranenburg wilde van Boonzaaijer horen dat zich bij de renovatie van de Amersfoortseweg niet opnieuw een onaangename verrassing zou voordoen. Dat kon de wethouder niet beloven.