• Het oude dorp van Amerongen is een prachtige entourage voor een winterfair

    Bron: Organisatie Winterfair

Winterfair in plaats van Kerstmarkt in Amerongen

AMERONGEN Dit jaar geen Kerstmarkt in Amerongen, maar een Winterfair. Marianne van Barneveld, van evenementenbureau Made by Marianne, woonde jarenlang in Amerongen en neemt de organisatie op zich.

Wilco Willemse

,,Dit jaar anders dan anders. Kerstmarkten zijn vaak het tweede of derde weekend in december en dus is het aanbod eind november gewoon veel groter. Meer dan 65 kramen staan er ingeschreven en er staan er zelfs 20 op de wachtlijst. Hopelijk kunnen we volgend jaar doorgroeien naar 120 kramen. En een ijsbaan!"

GEVARIEERD Voorheen was Event Service Plus de organisator. Van Barneveld: ,,Alle markten die Berna van ESP verzorgde neem ik over, waaronder volgend jaar de Kerstmarkt in Leersum en de Oranjemarkt in Amerongen en nu dus al de Winterfair in Amerongen. Er is een gevarieerd programma van 14.00 tot 20.00. 's Middags zijn er ook veel Sint gerelateerde activiteiten en lopen er Pieten rond. Aan het einde van de middag moet het meer in Kerstsfeer komen en kunnen bezoekers op de foto in een echte arrenslee."

DRUKTE Van Barneveld verwacht een gezellige drukte: ,,Op Facebook geven meer dan 3000 mensen aan dat ze komen of geïnteresseerd zijn. Ook de weersvoorspelling is prima. Mensen uit Amerongen raad ik aan niet met de auto te komen, parkeren blijft lastig."

LAMPIONNEN Voor kinderen is ook van alles te doen. ,,De hele dag kunnen kinderen geschminkt worden. Er is een draaimolen, een zweefmolen en om 18.00 is er lampionnenoptocht door het oude dorp onder muzikale begeleiding van EMM uit Leersum. Natuurlijk is ook gedacht aan de innerlijke mens. Er zijn foodtrucks met beenham en braadworst en slagerij Van Ginkel staat op de markt. Slijterij Café De Tram zorgt voor een lekker drankje."

Meer informatie op www.winterfairamerongen.nl