• Edith Hazelzet

Kerstmarkt Leersum gaat niet door (update)

LEERSUM De kerstmarkt in Leersum, die voor komende vrijdag gepland stond, gaat niet door. Dat laat de Ondernemers Vereniging Leersum (OVL) weten.

,,We hebben het besluit moeten nemen om de kerstmarkt in Leersum op vrijdag 13 december niet door te laten gaan vanwege de te harde windkracht. We kunnen met dat weer de veiligheid van de bezoekers niet garanderen. Helaas kunnen de kerstkramen niet verankerd worden, daar waar ze op het plein en winkelcentrum staan."

En dus gaat er een streep door de buitenactiviteiten van de kerstmarkt. De optredens binnen in de Michaelkerk vinden wel doorgang. Het Leersumse kamerkoor 'The Living Song' trapt om 17.30 uur af met onder andere traditionele meezingliederen. Om 18.00 uur zorgt theaterkoor 'Prove It' uit Veenendaal voor een optreden met moderne nummers. Daarna is het om 18.45 uur de beurt aan Accordeonvereniging Crescendo, onder leiding van dirigent Jorind Josemans.

DORPSSOEP De Dorpssoep is verplaatst naar De Schermerij, waar vanaf 17.00 uur soep wordt uitgedeeld aan bewoners en bezoekers.