• Foto van Kesteren

Kerstmannenloop Doorn krijgt een vervolg

DOORN Rotaryclub Doorn houdt voor de tweede keer een kerstmannenloop in Doorn. Honderden kerstmannen en kerstvrouwen trekken op zaterdagmiddag 14 december als een rood lint lopend, rennend of rijdend in een rolstoel voor het goede doel door het dorp. De Santa Run is al tien jaar een traditie van Rotary Nederland en wordt in zeker zestig gemeenten gelopen.

Burgemeester Naafs luidt voor het Cultuurhuis in Doorn om klokslag 15.00 uur de bel voor de start. De deelnemers leggen een uitgestippelde looproute af. Het ingezamelde geld - door de verkoop van de kerstamannenpakken en sponsorbijdragen van lokale ondernemers - is bestemd voor de Nierstichting (voor de ontwikkeling en productie van de draagbare kunstnier) en voor goede doelen op de Utrechtse Heuvelrug. Zo houdt de Rotary in 2020 weer enkele gezellige activiteiten voor oudere medeburgers en is er extra steun voor lokale sportverenigingen. Iedereen die wil, kan meedoen aan deze funloop en kan zich hier aanmelden.

Er zijn twee parcours: een van circa 2 kilometer voor de wandelaar en een van 4 kilometer voor wie meer uitdaging zoekt. De routes lopen dwars door Doorn, zijn geschikt voor jong en oud en mogen rennend of lopend worden afgelegd. Na afloop is er bij Spott Eten en Drinken tegenover het Cultuurhuis een afterparty.