• Vrijwilligers waren bereid om voedselpakketten bij de mensen thuis te brengen.

    Reinier van Kuyk

Voedselbank brengt pakketten bij de mensen thuis

DOORN Ondanks de coronacrisis ontvangen klanten van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug nog steeds hun voedselpakket. De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug heeft ingrijpende maatregelen genomen. Eerder deze week is besloten om de uitgiftepunten, in zowel Doorn als Leersum, te sluiten om het risico op besmetting met het coronavirus voor zowel klanten als vrijwilligers zoveel mogelijk te beperken. Een enthousiaste groep vrijwilligers bleek bereid om met hun eigen auto de voedselpakketten bij de klanten thuis te brengen.

Voor de samenstelling is een duidelijke werkwijze afgesproken, in lijn met de richtlijnen van het RIVM: frequent de handen wassen en minstens 1,5 meter bij elkaar vandaan blijven.

Alle klanten waren per mail, telefoon dan wel WhatsApp al geïnformeerd dat de vrijwilliger van de Voedselbank het pakket zou komen afgeven en op welke tijd. De afspraak is dat de vrijwilliger aanbelt, het pakket voor de deur zet en vervolgens weer wegrijdt. De klant pakt het pakket dan bij de voordeur op. Zo is er geen fysiek contact en kunnen de klanten die wekelijks het voedselpakket hard nodig hebben, toch geholpen worden.

Op dit moment is er voor de komende weken nog voldoende voorraad en ontvangt de voedselbank ook nog producten van lokale ondernemers.

BONNEN Meerdere voedselbanken in Nederland hebben moeten besluiten om het verzorgen van voedselpakketten aan hun klanten te staken. Voedselbanken Nederland heeft in een brief aan de Tweede Kamer om steun gevraagd, bijvoorbeeld in de vorm van voedselbonnen. Daarmee kunnen de eerste levensbehoefte voor de klant worden geborgd en wordt geen beroep meer gedaan op vrijwilligers die vaak behoren tot de risicogroep voor het coronavirus.

SITUATIE De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug bekijkt per week wat haalbaar is. Op www.voedselbankutrechtseheuvelrug.nl wordt aangeven of de pakketten nog worden aangeboden en op welke manier.

Label:

Coronavirus