• Tumisu (pixabay)

RIVM: Ziekenhuisopnames door corona op de Heuvelrug toegenomen

HEUVELRUG Het aantal ernstig zieke coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen, is volgens het RIVM toegenomen tot 11. Woensdagmiddag waren dit nog 10 personen. Volgens het RIVM gaat dit om 22,2 per 100.000 inwoners. 

Landelijk zijn er vandaag 625 coronapatiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 166 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Hiermee komt het totale aantal opgenomen patiënten op 5784. Dit is inclusief patiënten die niet meer in het ziekenhuis liggen. In totaal zijn er 1339 Nederlanders overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal positief geteste mensen staat op 14697. Deze cijfers hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gemeld. 

EFFECTEN De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan zonder maatregelen te verwachten zou zijn, volgens het RIVM. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Op onderstaande kaart staan het aantal in het ziekenhuis opgenomen Covid-19 patiënten in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. De cijfers kunnen daarom afwijken van die in het artikel worden genoemd.

Label:

Coronavirus