• Pixabay

RIVM: Opnieuw meer coronabesmettingen Utrechtse Heuvelrug

UTRECHTSE HEUVELRUG Het aantal positief geteste mensen met corona in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is opnieuw gestegen. Volgens het RIVM zijn er nu 50,4 op de 100.000 mensen besmet met het virus. Omgerekend gaat dat om 25 personen. Vergeleken met de cijfers van vrijdag is het aantal besmettingen met 3 gestegen. 

Landelijk gezien kwamen er 1159 gemelde positief geteste patiënten bij waardoor het totaal op 9762 is gekomen. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis steeg met 454 tot 2954 en er overleden sinds de vorige meting 93 mensen aan de gevolgen van corona. Daarmee staat het totaal nu op 639 overledenen. De nieuwe sterfgevallen zijn niet per definitie in de laatste 24 uur overleden, maar kunnen ook eerder zijn gestorven. Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, aldus het RIVM.

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan volgens het RIVM over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

PROVINCIES De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief  geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401).  In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. 

In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.

Label:

Coronavirus