• pixabay

RIVM: 'Noord-Brabant lijkt over de piek, wel weer stijging in Heuvelrug'

HEUVELRUG Volgens de nieuwste cijfers van het RIVM zijn er nu 11 inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug met corona opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn er vijf meer dan gisteren.

Dinsdag zijn er in heel Nederland 722 patiënten als 'in het ziekenhuis opgenomen' gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het totaal aantal positief geteste patiënten is nu 12595 (+845) (Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt); het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722) en het totaal aantal gemelde overleden patiënten is inmiddels 1039 (+175).

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan zonder maatregelen verwachten zou worden.

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, meldt het RIVM, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.  Daarom is op deze kaart het aantal in het ziekenhuis opgenomen personen te zien.

Label:

Coronavirus