• Pixabay

RIVM: Lichte stijging corona-besmettingen in Heuvelrug

HEUVELRUG Het aantal geregistreerde corona-besmettingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is afgelopen etmaal met twee toegenomen tot 32. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maandag.

Landelijk gezien steeg het totaal aantal positief geteste patiënten het afgelopen etmaal met 884 tot een totaal van 11.750. Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis steeg de afgelopen dag met 507 tot 3990. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten steeg met 93 tot een totaal van 864.

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. ,,Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking", aldus het RIVM.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus. Deze cijfers worden meerdere keren per dag bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen achter op de actuele situatie.

Label:

Coronavirus