• pixabay

Inmiddels negen sterfgevallen vanwege coronavirus in Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG (ANP) Het officiële dodental door het coronavirus is in Nederland gestegen tot 4518. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 43 sterfgevallen doorgekregen. Dat is het laagste aantal sinds 23 maart. Toen ging het om 34 sterfgevallen.

In Utrechtse Heuvelrug is sinds de vorige update één persoon overleden aan de gevolgen van het virus. Er zijn volgens de cijfers van het RIVM in totaal negen coronapatiënten overleden in de gemeente. 

Het aantal ziekenhuisopnames in Nederland steeg met 65 naar 10.521. Het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente Utrechtse Heuvelrug bleef wel gelijk aan de dag ervoor. Er zijn tot nu toe 29 patiënten opgenomen (geweest). 

De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Nederland steeg maandag naar 38.245. Dat zijn er 400 meer dan op zondag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Momenteel worden voornamelijk mensen met risico op een ernstig ziektebeloop en zorgmedewerkers op Covid-19 getest. Van alle gemelde patiënten is de helft 60 jaar of ouder.

"De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten", meldt het RIVM.

Label:

Coronavirus