• Tumisu (pixabay)

Inmiddels 25 ziekenhuisopnames vanwege coronavirus in Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG Het aantal ziekenhuisopnamen vanwege het coronavirus is licht toegenomen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn inmiddels 25 patiënten opgenomen (geweest). Bij de vorige update maandagmiddag waren dat er 24.

Verder meldt het RIVM dat er dinsdag landelijk 118 patiënten gemeld zijn die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Er zijn 165 personen als overleden gemeld. Deze personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Van sommige patiënten komt deze informatie op een later moment binnen bij het RIVM. Daarnaast zijn er tot nu toe 34.134 bevestigde COVID-19-patiënten gemeld.

De afgelopen periode is het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten op dinsdag vaak het hoogste van de week. Dat komt volgens het RIVM omdat meldingen van op vrijdag, zaterdag en zondag opgenomen en overleden patiënten op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

DALENDE LIJN De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het dagelijks aantal nieuwe meldingen van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Omdat niet alle COVID-19-patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die het RIVM publiceert. 

.

Label:

Coronavirus