• Archief BDUmedia

Historisch Festival Doorn gaat niet door

DOORN Het Historisch Festival Doorn gaat dit jaar niet door. Dat laat Museum Huis Doorn dinsdag weten.

,,Met alle onzekerheid en onrust in de wereld hebben we ons genoodzaakt gezien het Historisch Festival Doorn op 11 en 12 juli te annuleren. Wij moeten er namelijk rekening mee houden dat de periode van strenge maatregelen verlengd kan worden. Indien de genomen maatregelingen versoepeld worden, is het nu niet duidelijk of daarmee ook grootschalige evenementen zoals het Historisch Festival Doorn groen licht krijgen", aldus het museum.

,,Ons evenement heeft afgelopen jaar tussen de 7.000 en 8.000 mensen, uit binnen- en buitenland, naar Doorn getrokken in de vorm van bezoekers, re-enacters, standhouders, entertainers, medewerkers in de horeca en vrijwilligers en medewerkers van Museum Huis Doorn en Cranenburgh Events. Zoveel mensen op het evenement is in deze periode iets wat we in het kader van de gezondheid een te groot risico vinden."

,,Met dit alles in het achterhoofd hebben we het besluit genomen de verdere voorbereidingen te staken. Gezondheid gaat voor, maar het maakt de dreun voor ons organisatieteam en alle andere betrokkenen natuurlijk niet minder. Gelukkig hebben we de voorbereidingen in de kast kunnen parkeren voor de editie in 2021." Dan staat het Historisch Festival Doorn gepland voor 10 en 11 juli 2021.

'KEIZER EN HET DERDE RIJK Ook de opening van de tentoonstelling 'Keizer en het Derde Rijk' op 20 mei aanstaande kan niet doorgaan. In verband met de tijdelijke sluiting van het museum zal de opening daarom worden verplaatst naar een nog nader te bepalen tijdstip in het najaar.

Label:

Coronavirus