• Pauw Media

'Hartverwarmend, al die reacties'

HEUVELRUG Beste lezer, lezers die een geldbedrag doneren. Mensen die een (proef)abonnement nemen op NieuwsbladDe Kaap.nl. Politieke partijen en bedrijven die ons steunen. Hartverwarmende appjes en mailtjes. Als redactie werden we er de afgelopen week stil van.

Met flinke tegenzin (maar nieuws is nieuws) publiceerden we het nieuws dat de coronacrisis NieuwsbladDeKaap.nl hard heeft getroffen. De totale advertentieomzet van ons uitgeefbedrijf is in korte tijd met meer dan 50 procent gedaald, waardoor de toekomst van NieuwsbladDeKaap.nl en dertig andere lokale kranten en nieuwssites zeer onzeker is. Onze noodkreet: Help ons door de crisis!

Beste lezer, het was een hectische week. Terwijl onze journalisten zich - mede aangemoedigd door alle bemoedigende reacties - op het nieuws stortten, zijn er bij BDUmedia achter de schermen heel veel gesprekken gevoerd en acties opgestart. Onder meer gericht op het redden van NieuwsbladDeKaap.nl. Uw en jouw NieuwsbladDeKaap.nl

Hoe het ervoor staat met die reddingsactie? De donkere wolken hangen helaas nog steeds boven ons uitgeefbedrijf. Maar dankzij alle steun brak toch al heel even de zon door. Die kracht van de lokale samenleving zien we gelukkig overal terug. Juist nu zijn we samen sterk!

We weten niet hoelang deze crisis gaat duren en wat de naweeën zullen zijn. Wel weten we dat we er alles aan zullen doen om NieuwsbladDeKaap.nl overeind te houden en te verbeteren. Onze acties gaan door. Wellicht heb je creatieve ideeën om onze toekomst veilig te stellen? Of wil je je als ambassadeur inzetten voor NieuwsbladDeKaap.nl? We horen het graag via dekaap@bdu.nl!

Tenslotte: het is nog steeds mogelijk om (eenmalig) te doneren via bdumedia.nl/dekaap of NL50 INGB 0000871441 ten name van Koninklijke BDU uitgeverij. Je steunt ons ook door abonnee te worden via onze website www.nieuwsbladdekaap.nl.

Heel erg bedankt voor je steun tot nu toe.

Met vriendelijke groet van de makers van NieuwsbladDeKaap.nl,

Erik Spit, Ilse Bruinekreeft, Erik van Dijk, Frans de Kleuver en Daan Bleuel.

Label:

Coronavirus