• Foto ter illustratie.

    Marcel Koch

Gemeente UH: 'Blijf dit weekend thuis'

HEUVELRUG ,,Blijf dit weekend zoveel mogelijk thuis!" Dat is de dringende boodschap die de gemeente Utrechtse Heuvelrug donderdagmiddag aan haar inwoners geeft. 

De komende dagen zijn veel mensen vrij. Normaal het moment om erop uit te trekken richting bos, rivierenlandschap of meubelboulevard. De gemeente raadt dit nadrukkelijk af. ,,Ga er alleen op uit voor noodzakelijke boodschappen en bij voorkeur alleen. Als u een frisse neus wilt halen, doe dat dan in uw eigen woonomgeving lopend of op de fiets. Binnen de Veiligheidsregio is er voor gekozen om geen dijken en weggedeelten af te sluiten, maar in te zetten op toezicht en handhaving en een beroep te doen op de eigen verantwoordelijkheid. BOA's en toezichthouders controleren en delen boetes uit aan inwoners en bezoekers die zich niet aan de regels houden. Zo wordt er extra gecontroleerd bij de afgesloten parkeerterreinen bij de natuurgebieden/bossen. Ook is er extra controle bij supermarkten op samenscholing van (pauzerende) groepen/groepjes. Daarnaast houdt de politie extra toezicht op de dijken." 

Loco-burgemeester Gerrit Boonzaaijer roept inwoners op hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. ,,Voor een frisse neus rond je huis stap je niet in de auto en ook niet op de motor. Neem uw eigen verantwoordelijkheid en geef elkaar de ruimte. Een stuk wandelen of fietsen in je eigen woonomgeving is prima. Groepen wielrenners en motorrijders op de toeristische routes en dijken kunnen echt niet nu. Ik ga ervan uit dat we dit voor elkaar over hebben en reken op ieders medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle."

Label:

Coronavirus