• Pixabay

Campings hoeven voorlopig niet dicht in Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG Campings en recreatieparken in de provincie Utrecht mogen voorlopig open blijven. Dit heeft de veiligheidsregio Utrecht besloten, meldt burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wel moeten de campings en recreatieparken zich houden aan de maatregelen van de overheid.

Dat betekent dat de openbare gebouwen, zoals de restaurants, binnenspeeltuinen, bowlingbanen en zwembaden, dicht zijn op alle campings en recreatie-/bungalowparken. Ook alle toiletgebouwen zijn gesloten. Daarnaast mag er geen recreatieprogramma georganiseerd worden.

,,Dat betekent voor veel campings echter dat ze gewoon niet open kúnnen", geeft Jonne Smink aan, eigenaresse van camping Larik's Hoeve in Leusden. ,,Wij hebben bijvoorbeeld geen stacaravanplaatsen, maar alleen recreatieve plekken. Die eerste kunnen wel volledig zelfvoorzienend zijn, hoewel een chemisch toilet legen ook niet meer kan. Maar die tweede groep kun je niets bieden en als eigenaar ben je wel verantwoordelijk voor naleving van de regels."

De maatregelen gelden tot en met dinsdag 28 april. ,,Wanneer de regels niet worden gevolgd, kunnen we aan de Veiligheidsregio vragen om per direct te sluiten", zegt Naafs. ,,Parkeerterreinen en natuurgebieden kunnen ook gesloten worden als het daar te druk wordt."

De burgemeester doet in een Facebookbericht ook een oproep. ,,Gewoonlijk is iedereen welkom om te genieten van onze mooie Utrechtse Heuvelrug. Maar nu even niet. Ik wil iedereen van buiten de gemeente vragen om thuis te blijven. Plan je bezoek aan of vakantie in Utrechtse Heuvelrug later in het jaar. Als ook alle eet- en drinkgelegenheden, musea en dergelijke weer open zijn. En alle campings en recreatieparken weer volledig in bedrijf. Blijf daarom de komende periode thuis. Daarna zien we je heel graag weer terug in een van onze mooie dorpen van Utrechtse Heuvelrug."