• FotoVanDenderen

Brothers Open Air brengt opnieuw dance naar het Henschotermeer

HEUVELRUG Brothers Open Air brengt zaterdag 22 augustus voor de derde keer dance naar het Henschotermeer. Het gehele recreatiegebied zal om deze reden dan ook gesloten zijn voor recreatie.

,,Het Henschotermeer is een geweldige plek voor een dancefestival: je waant je meteen op een exotische bestemming", legt een woordvoerder van festivalorganisatie XSENSE uit. Maar uit veiligheidsoverwegingen kunnen we het Henschotermeer deze dag niet voor reguliere recreatie open houden." Vanaf zondag is iedereen weer welkom om van het strand en meer gebruik te maken.

Al twee jaar lang wordt het tropische Henschotermeer gebruikt als één van de meest bijzondere festivallocaties van Nederland. In 2013 bracht het muziekfestival Brothers Open Air voor het eerst populaire dance naar dit strand en raakte binnen korte tijd volledig uitverkocht. Ook het jaar daarop bleek het festival succesvol te zijn, met een verdubbeling van het aantal bezoekers tot gevolg. Zaterdag 22 augustus aanstaande zal het festival voor het eerst midden in de zomer plaatsvinden.

Deze dag zullen duizenden Brothers Open Air-bezoekers volledig uit hun dak gaan. Zij worden bijgestaan door over het water scherende lasershows en headliners als Headhunterz, Quintino, Vato Gonzalez, Jay Hardway, La Fuente en meer.

De organisatie heeft doorgegeven dat er nog iets minder dan duizend tickets beschikbaar zijn. Zij die deze zomer het festival aan het Henschotermeer willen meemaken, worden dan ook aangeraden er snel bij te zijn. Tickets zijn te koop voor 32,50 euro per stuk via de website van Brothers Open Air.