• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Brandweer in verwarring door brand bij La Place A12 Maarsbergen-Veenendaal

MAARN/MAARSBERGEN De brandweer van Maarn en Maarsbergen werden vanmiddag gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Amersfoortseweg in Maarn. Eenmaal uitgerukt werd dit adres bijgesteld naar de Woudenbergseweg in Maarsbergen. Er zou een brand zijn bij restaurant La Place. Eenmaal ter plaatse was het personeel van La Place erg verrast door de komst van de brandweer en was er van brand geen sprake. De brandweer keerde hierop weer terug naar de kazerne.

Al snel werden de brandweerlieden weer opgeroepen, er bleek geen brand bij de La Place aan de Woudenberseweg maar bij de La Place aan de A12 richting Veenendaal. Sinds afgelopen vrijdag is dit voormalig AC Restaurant omgebouwd tot La Place. Dit schepte nogal verwarring daar dit niet bekend was op de centrale meldkamer van de brandweer.

In het restaurant verspreidde de rook zich door het pand en het was niet duidelijk waar dit vandaan kwam. Uiteindelijk werd er een brandje aangetroffen achter de gashaard in het restaurant. Door een pyrolyse proces is het hout achter de haard gaan branden. Mogelijk was dit niet goed genoeg geïsoleerd. De schade in het pand is redelijk.

Tijdens de brand waren er maar weinig gasten aanwezig. De bedrijfshulpverleners (BHV) reageerde adequaat en ontruimde het pand en ving de brandweer op.