• Staatsbosbeheer

Boswachter zoekt donateurs voor mindervalidenpad

LEERSUM Boswachter Corien Koreman zoekt donateurs voor de aanleg van een vier kilometer lang mindervalidenpad door het Leersumse Veld. De boswachter kreeg vanuit bezoekers de wens voor meer rolstoeltoegankelijke natuur op de Utrechtse Heuvelrug en roept nu donateurs op om hun steentje bij te dragen. 

,,Iedereen moet kunnen genieten van natuur. Ook mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel", vindt Buitenfonds, een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuur van Staatsbosbeheer. ,,Natuur speelt ook een grote rol bij revalidatie, met een groene omgeving als onderdeel van het herstelproces. Daarnaast zorgt een vergrijzende bevolking voor een toename van natuur-liefhebbende rolstoelgebruikers. Om deze wensen te vervullen is een mindervalidenpad hoognodig, met een rolstoelvriendelijke parkeerplaats."

Voor de kosten van dit project is een deel aan sponsoring al binnen. Voor het resterende bedrag zoekt Staatsbosbeheer nog donateurs. Een financiële bijdrage leveren kan via www.buitenfonds.nl of door contact op te nemen met Corien Koreman, boswachter Staatsbosbeheer via c.koreman@staatsbosbeheer.nl.