• Regio90 en De Knuffelweide slaan de handen ineen. Bakker Remmert helpt ook graag mee. Suus hoopt op een mooie opbrengst.

    Wilco Willemse

'Amerongen in Actie' voor De Knuffelweide

AMERONGEN Toen Ameronger Wil Buis hoorde van de nood waarin De Knuffelweide zich bevond, schoot hij te hulp. Buis maakt al jaren radioprogramma's voor de lokale radio en samen met het team van Regio90 zette hij een actie op touw.

Wilco Willemse

De Knuffelweide heeft geld nodig. De Knuffelstee, het onderkomen voor bezoekers, is binnenkort niet meer beschikbaar.

Astrid Berkhof: ,,Als vrijwilliger zien we dagelijks de positieve invloed van de kinderboerderij. Dat moet natuurlijk behouden blijven. Gelukkig is de gemeente bijgesprongen en hebben we een oude stacaravan kunnen kopen. Die moet nu klaargemaakt worden en daar is veel geld voor nodig. We zijn heel blij met lokale initiatieven. Zo kregen we van GoedZo een prachtige cheque en ook bedrijven op het industrieterrein geven gul. Deze actie van Regio90 is ook super."

SCHOOLKINDEREN Regio90 vraagt de schoolkinderen in Amerongen om te helpen. Buis: ,,Gisteren hebben alle schoolkinderen een brief gehad. Daarin vragen wij ze om op een creatieve manier geld te verzamelen voor De Knuffelweide. Bijvoorbeeld door klusjes te doen of tweedehands spulletjes te verkopen."

,,Tijdens een live-uitzending op zondag 27 januari kunnen kinderen hun verzamelde geld inleveren. We staan dan in de Jumbo. Dat is natuurlijk een prachtige locatie met veel winkelende mensen. Kinderen mogen live in de uitzending vertellen wat ze hebben gedaan voor de centen. Ook verkopen we daar oliebollen voor het goede doel. Bakkerij Overeem verzorgt de ingrediënten, De Brabander de bakkraam en Remmert van den Berg bakt dan de heerlijkste oliebollen."

Jongste vrijwilliger van De Knuffelweide, Suus van Kruistum (10): ,,De dieren van De Knuffelweide zijn zo leuk! Ik hoop dat mijn leeftijdsgenootjes uit Amerongen leuke dingen verzinnen voor de actie."