• De Winterfair bij ISZ De Brug was in het verleden altijd gezellig.

    Helga Kiers

WinterFair bij De Brug

DRIEBERGEN Op 7 december vindt bij zorgorganisatie De Brug op de locatie Sparrenheide de winterfair plaats. Plaats van handeling is de Vierhoutenzaal die voor de gelegenheid extra gezellig ingericht zal worden.

Danny van der Linden

,,We zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen", vertelt Linda Slot die zich bezig houdt met de organisatie. ,,Dat doen we met een groepje van vier mensen. We hebben onder meer gezocht naar sponsors om dit mogelijk te maken. Zij schenken bijvoorbeeld prijzen voor de spellen die bezoekers kunnen spelen." Ook op de dag zelf zijn talloze medewerkers en vrijwilligers in touw om de winterfair mogelijk te maken. ,,Zonder hun zijn we nergens", weet Slot. ,,We zijn hen dan ook weer ontzettend dankbaar voor hun hulp."

GOED DOEL Naast de spellen die bezoekers kunnen spelen, zijn er ruim dertig kramen waar mensen spullen kunnen kopen. ,,Het aanbod is heel divers. We hebben mensen die handwerk verkopen, maar er is mogelijkheid om ook kleding en sieraden te kopen. Natuurlijk verzorgen we lekkere hapjes en drankjes die binnen het thema passen", vertelt Slot.

,,Daarbij kun je denken aan poffertjes, rookworst, erwtensoep, warme chocolademelk en glühwein." Mensen hoeven zich niet te vervelen en kunnen een gokje wagen bij het Rad van Fortuin of proberen een raadsel op te lossen. ,,Ik verwacht dat het net zo gezellig wordt als voorgaande jaren", aldus Slot. ,,Iedereen is welkom. Natuurlijk is het leuk als de familie van onze bewoners komt, maar ook andere mensen zijn van harte welkom om gezellig langs te komen.

De medewerkers en vrijwilligers van De Brug organiseren de winterfair niet zonder reden. Doel van het evenement is om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. ,,We zouden heel graag voor de dertig bewoners van onze locatie Rehoboth een smulwagen willen kopen. Dan kunnen we met hen een beetje meer gezelligheid creëren rond het eten", zegt Slot.

,,Het zou fijn zijn als we die na de winterfair kunnen aanschaffen voor deze mensen. Helaas is het niet mogelijk dit te kopen van het normale budget, maar dat zoveel mensen ons steunen om het voor elkaar te krijgen is hartverwarmend." In het verleden bleek de organisatie van een winterfair succesvol om een magisch schilderij aan te kunnen schaffen. ,,Daar wordt nu met veel plezier gebruik van gemaakt."

SPARRENHEIDEOp de winterfair staat gezelligheid centraal. ,,Dat is erg belangrijk, maar we moeten ook niet vergeten dat mensen met hun komst een steentje bij kunnen dragen aan het goede doel", vertelt organisator Slot. ,,Voor zo ver ik weet is het de eerste winterfair van dit jaar in deze omgeving. Het wordt een mooie combinatie van een leuke dag hebben en iets goeds doen voor je medemens."

De winterfair is gratis toegankelijk en vindt plaats bij ISZ De Brug op locatie Sparrenheide aan Sparrenheide 1 te Driebergen. De markt begint om 10:00 uur en is om 16:00 uur afgelopen.