Politiek

LEERSUM Het klompenpad door de buitengebieden van Leersum en Amerongen blijft ook de komende jaren open voor wandelaars. De gemeente heeft overeenstemming bereikt met de terreineigenaren op het Cotlandenpad over de verlenging van het contract. 

HEUVELRUG De handhaving van het landelijke boerkaverbod stelt de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor een dilemma. Het is vanaf donderdag verboden om met een boerka of nikab overheidsgebouwen te betreden. Maar een combinatie van functies in het Doornse cultuurhuis maakt de praktische uitvoering van de wet lastig.

Advertorial

HEUVELRUG Heuvelrugse gemeenteambtenaren snuffelen niet systematisch in de afvalkliko's van inwoners. Alleen als er sprake is van illegaal dumpen, worden vuilniszakken weleens door een buitengewoon opsporingsambtenaar opengemaakt en onderzocht. Dat zegt burgemeester Frits Naafs, naar aanleiding van kritiek op 'afvalgluurders' in andere gemeenten.

HEUVELRUG In zeven Nederlandse gemeenten zijn nieuwe thuiskappers niet meer welkom. Volgens RTL Nieuws verzet ook de brancheorganisatie van kappers zich tegen ZZP-ende beroepsgenoten, die thuis de schaar in de hand nemen. Maar Utrechtse Heuvelrug ziet niets in zo'n verbod.

Advertorial
DOORN Van Veldhuizen womenswear heeft alles in huis om warm de winter door te komen. Van stijlvolle mantels tot behaaglijke jassen, aan te vullen met warme...

MAARSBERGEN De compensatie van de bomenkap in het bos langs de Haarweg is onvoldoende. De Raad van State heeft de vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk (MMN) woensdagochtend in het gelijk gesteld. Volgens de hoogste bestuursrechter heeft het provinciebestuur de oppervlakte van het te compenseren bos te krap berekend.

Michiel Schaaij

Advertorial
MAARN Zorgverleners Marco Meurs en Jelke Fokkinga wilden dat dagcentrum De Regenboog het predicaat fairtrade zou krijgen. Ze dienden een aanvraag in bij...

AMERONGEN Tijdens de informatieavond over de drie oplossingen voor dijkversterking tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede op dinsdag 3 september, speelden er twee discussies. Komt er een vrijliggend fietspad op de dijk, en vooral: gaat Heuvelrug hier aan mee betalen? Daarnaast vonden agrariërs die aan de dijk wonen dat ze te weinig zijn...

HEUVELRUG Er komt dit jaar meer geld uit Den Haag om onderwijsachterstand bij kinderen weg te werken. Onderwijswethouder Chantal Broekhuis (CDA) krijgt er bijna 42 duizend euro bij.

6 Praktische tips voor stellen die uit elkaar gaan