• Vanuit huis uw medische gegevens inzien

    Huisartsen Gelderse Vallei

Medische gegevens online bekijken

16-04-2020, 14:45 | Lezersnieuws | Alvera Bos

Patiënten in de regio Gelderse Vallei kunnen vanaf 1 juli online hun medisch dossier van de huisarts bekijken. Gewoon thuis via de eigen telefoon of computer.

 

Patiënten zien dan bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een lijst met hun medicijnen of uitslagen van bloedonderzoek. Hierdoor wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over de eigen gezondheid en om een keuze te maken over de behandeling.

 

Zo werkt het

Patiënten ontvangen van hun huisarts een brief of e-mail met instructies om in te loggen. Inloggen gebeurt in een patiëntenportaal of in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). In het patiëntenportaal ziet de patiënt de gegevens van de huisarts. In een PGO ziet de patiënt ook gegevens van andere zorgverleners, zoals het ziekenhuis. Patiënten kiezen zelf welke PGO zij willen gebruiken en welke medische gegevens zij willen zien in een PGO.

 

Veilig gegevens uitwisselen

De medische gegevens zijn goed beveiligd. Alleen de medewerkers van de huisartsenpraktijk en de patiënt zelf hebben toegang tot deze gegevens. Huisartsen in de regio Gelderse Vallei roepen hun patiënten op om voorzichtig te zijn met het geven van de medische gegevens aan anderen. Zij adviseren hun patiënten om de inloggegevens altijd geheim te houden en nooit zomaar hun gegevens te geven aan bedrijven die daarom vragen.