• Ook Bosbad Leersum blijft voorlopig nog verstoken van zwemmende bezoekers

    Bosbad Leersum

Ook Bosbad Leersum stelt seizoen uit

11-04-2020, 19:14 | Lezersnieuws | Ron van Stokkum

LEERSUM - “Helaas, we moeten onze seizoensopening uitstellen. Ook Bosbad Leersum heeft te maken met de maatregelen rondom het Coronavirus, ” aldus voorzitter Jan Overweel van het Bosbadbestuur. “De bedoeling was dat het bosbad dit jaar op zaterdag 18 april de deuren weer zou openen, maar dat moment moeten we uitstellen,” zegt Overweel.

“Natuurlijk is het logisch dat we nog niet open kunnen gaan. Bovendien hechten ook wij heel veel waarde aan de gezondheid van onze gasten en onze medewerkers. Anderzijds snappen we ook dat veel mensen na de winterperiode weer snakken naar een baantje zwemmen in de openlucht of een plons van de springplank. Daarom blijven we alert en  gaan we door met de voorbereidingen. Zodra het bad open mag, zullen we opengaan. Maar voorop staat dat we iedereen veilig kunnen ontvangen,” aldus Overweel.

Digitale voorverkoop verlengd

Het Bosbadbestuur weet dat op dit moment de vroegst mogelijke datum 28 april is, maar men houdt er rekening mee dat die datum nog verschuift. “Dat we nu nog niet open kunnen gaan betekent ook dat we de voorverkoopperiode verlengen. Gasten die nu even afwachten met het bestellen van hun zomerabonnementen krijgen langer de tijd om dat abonnement in de voordelige voorverkoop aan te schaffen. Overigens gaat die bestelling sinds dit jaar volledig digitaal via onze website. Als mensen daar moeite mee hebben, kunnen ze contact met ons opnemen via ons mailadres abonnement@bosbad-leersum.nl .  

Toezichthouders met CAO Sport

Overweel en zijn team zijn al volop in voorbereiding. Daartoe behoort ook de bemensing van het Bosbad. “We zijn nog op zoek naar een aantal parttime toezichthouders, van 17 of 18 jaar oud. Die kunnen we nog goed gebruiken, zowel in het laagseizoen, als in het hoogseizoen, als de scholen vakantie hebben. Bovendien is dat baantje nu extra aantrekkelijk omdat we hem nu betalen volgens de CAO Sport.” Kandidaten kunnen zich via de website van Bosbad Leersum aanmelden.

Zwemlessen onzeker

Of de zwemlessen dit jaar doorgaan kan voorzitter Overweel nog niet zeggen: “Afhankelijk wanneer we open kunnen, beslissen we of het zinvol is om een zwemcursus aan te bieden. Als de beschikbare tijd daarvoor te kort is, heeft het weinig zin om daarmee te beginnen. We gaan dan wel kijken of we een alternatief kunnen aanbieden.”

“We kijken er naar uit om zo snel mogelijk weer open te gaan, “ besluit Overweel, “we zullen er klaar voor zijn, maar een veilige gezondheid gaat boven alles.”

Meer informatie over Bosbad Leersum is te lezen op de vernieuwde website: www.bosbadleersum.nl