• Bestuurslden van Heuvelrug Senioren hebben raadslid Evert de Boer (midden) gewezen op de vaak onveilige situaties waar voetgangers in het centrum van Maarn mee te maken hebben.

    Eric Tappen

Heuvelrug Senioren op de bresvoor veiliger centrum Maarn

05-06-2020, 19:32 | Lezersnieuws | Eric Tappen

Drie bestuursleden van Heuvelrug Senioren, Sanne Schenkkan, Ton Beker en Eric Tappen, hebben op woensdag 3 juni op initiatief van VVD-gemeenteraadslid Evert de Boer een rondje met hem door het centrum van Maarn gemaakt om aandacht te vragen voor de vaak onveilige situaties waar voetgangers mee te maken krijgen.

Het initiatief was een uitvloeisel van een bijeenkomst van het Dagelijks Bestuur van het Seniorenplatform op 4 maart jl. met fractievoorzitters en raadsleden van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het bestuur van Heuvelrug Senioren had verzocht dit onderwerp tijdens dit beraad aan de orde te stellen

 

Voetgangers, vooral minder mobiele senioren met een rollator en mensen met een lichamelijke of visuele beperking, hebben het moeilijk bij het lopen en oversteken in het centrum van Maarn. Het centrum is namelijk rijkelijk voorzien van obstakels in de vorm van keien, bomen, bankjes, verhoogde plateau’s, plantenpotten, pilaren en parkeerplaatsen met dorpels, waar een voetpad voor een veilige doorgang zou moeten zorgen. Vanaf de parkeerplaats bij de supermarkt loop je aan tegen geparkeerde fietsen, die ook nog eens bovenop de blindengeleidetegels staan.

Naast alle obstakels kwam ook de verkeersveiligheid ter sprake. Aangegeven werd dat er vooral op de Tuindorpweg, maar ook op de Kapelweg vaak veel te hard wordt gereden. Als suggestie werd het gemeenteraadslid meegegeven om te bespreken of een snelheidscamera een oplossing voor dit probleem zou kunnen zijn.

Evert de Boer zegde toe de situatie in het centrum van Maarn te zullen bespreken met de ambtenaar Verkeerszaken van de gemeente.