• Bram Soentjens dirigeert een eerder projectconcert

    Spon

Kerstconcert Nationaal Play-in Orkest

15-12-2019, 22:39 | Lezersnieuws | Elwin

Zondag 22 december geeft het Nationaal Play-in Orkest een gratis concert met kerst en wintermuziek.

Het orkest was afgelopen zomer ook in Leersum, toen de Zomer Play-in werd gehouden met een ongedwongen concert in het parkje van Leersum. Dit was een groot succes. Daarom keert het orkest nu in de winter terug.

Het grote unieke harmonie/fanfare orkest bestaat deze dag uit bijna 70 muzikanten die vanuit het hele land naar Leersum komen om in zes uur tijd een mooi concert in te studeren. Die uitdaging wordt geleid door dirigent Bram Soentjens uit Den Haag.

Er wordt een afwisselend repertoire gespeeld. Met ‘Angels from the Real of Glory’, een kerstlied van de Schotse dichter James Montgomery, wordt het concert geopend. Daarna worden ‘In the Bleak Mid-Winter’, ‘Let it Go’ uit de populaire tekenfilm Frozen, ‘Christmas Swing’, het bekende ‘I Saw Mammy Kissing Santa Claus’, ‘Sleigh Ride’ en er wordt afgesloten met een vrolijke kerstmedley.

Het concert wordt gepresenteerd door Marja Verburg en duurt ongeveer een uur. Voor en na het concert kan in de foyer iets worden gedronken.

De play-in wordt georganiseerd door Elwin en Marijke Zegers uit Amerongen, beide ook muzikant met een eigen evenementenbureau. Zij organiseren regelmatig verschillende soorten play-in’s in Nederland. Eerder hielden zij een Kerst Play-in in Amerongen, ’t Veld en Bennekom.

Het concert vindt plaats in Sport- en Cultuurcentrum De Binder, Hoflaan 29 in Leersum. De sporthal wordt omgetoverd tot sfeervolle kerstconcertzaal. Het concert begint om 16.30 uur en duurt ongeveer een uur. De zaal is open om 16.10 uur. De toegang tot het concert is gratis.

Meer informatie over de play-in en het concert is te vinden op de website www.play-in.info