• Deelnemers bezig met een stakeholderanalyse van betrokken partijen

    Matthijs van der Ven

Maarn-Maarsbergen: zorg en welzijn in één oogopslag

15-12-2019, 15:28 | Lezersnieuws | Paul

Je woont er pas en bent benieuwd naar wat Maarn en Maarsbergen te bieden hebben. Je zoekt aansluiting bij een groep die jouw interesses deelt, of denkt te kunnen stoppen met roken, met de steun van lotgenoten. Of je wilt op de hoogte blijven van de vele evenementen die worden georganiseerd, zoals cursussen, concerten, toernooien, prestatielopen. Het ligt voor de hand om informatie op het internet te zoeken, want een uurtje surfen levert vaak bruikbare antwoorden op. Tenminste als je een veelheid aan sites doorloopt.

Volgens een aantal actieve inwoners van Maarn en Maarsbergen kan dat zoeken beter en overzichtelijker. Zij sloegen vorig jaar de handen ineen om een sociale kaart van de dorpen te maken. Hoe moet dat er precies uitzien? En wie kan daar voor zorgen? In ieder geval willen we de meeste sociale activiteiten in de dorpen en een groot aantal actieve non-profit organisaties zichtbaar maken. Maandag 25 november jl. kwamen vertegenwoordigers van Maarn Actief, Maarn Wijzer, De Bibliotheek Zout, Heuvelrug Senioren, de Sociale Dorpsteams en de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de bibliotheek Maarn voor de derde keer bij elkaar.

Die avond is in beeld gebracht wie de gebruikers en de leveranciers kunnen zijn. Dat zijn we in principe allemaal. Maar het gaat ook om specifieke doelgroepen zoals professionele zorgverleners, ouders van jongeren met een beperking, senioren op zoek naar een nieuwe tijdsbesteding, gebruikers van Wmo-voorzieningen en mantelzorgers. Ook keken we welke organisaties met een groot aanbod van activiteiten in het vervolg  van het traject hierbij betrokken kunnen worden. Een aantal daarvan wordt in de komende weken benaderd voor een volgende bijeenkomst. Ook zoeken we vrijwilligers die bereid zijn om te helpen bij het onderhouden van de website. In het voorjaar van 2020 komen de initiatiefnemers opnieuw bij elkaar.

Meer informatie of meedoen? Mail dan naar Thekla.denBoer@heuvelrug.nl.