• enthousiaste verkoopsters

    Pim Daalhuizen
  • pallet Dahliabollen voor het goede doel

    Pim Daalhuizen

Lionsclub verkoopt Dahliabollen voor Prinses Maxima Centrum

27-05-2020, 20:37 | Lezersnieuws | Ed Kraszewski

De Lionsclub Utrechtse Heuvelrug verkoopt van maandag 26 t/m vrijdag 29 mei in Driebergen duizend zakken Dahliaknollen. De opbrengst is bestemd voor het Prinses Maxima Centrum (PMC) in Utrecht. Hiermee helpen wij de (niet medische) inrichting van de ouder-kind-kamers binnen het PMC te kunnen bekostigen (lego, spelletjes, ICT middelen, enz). Alle Lions in Nederland (zie www.lions.nl) voeren dit voorjaar actie om geld in te zamelen voor dit buitengewoon belangrijke initiatief. Lionsclubs handelen onder het motto: We Serve, wij dienen.

Dahlia: voor altijd de jouwe
Een lid van de Lionsclub vond een bollenteler die in deze tijd moeite heeft Dahliaknollen te verkopen. Hij kocht voor een goede prijs duizend zakken bij de teler. Een grote variatie van zakken met dahliaknollen zijn deze week voor een zacht prijsje in Driebergen te koop. 

De Dahlia staat symbool voor kracht, dankbaarheid en ‘voor altijd de jouwe’. Een mooi symbool, zeker in het perspectief van deze tijd.

Maak jezelf, jouw omgeving en de gezinnen in het PMC blij door mooie bloemen in de grond te poten of cadeau te doen. Het is er nu de tijd voor en dan komen ze in september/oktober tot volle glorie. Er zijn meer dan 20 kleuren/soorten (zolang de voorraad strekt).

Langskomen (om alle kleuren en vormen goed te kunnen bekijken) kan zonder afspraak van dinsdag 26 mei t/m donderdag 28 mei van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag 29 mei van 9.00 – 12.00 uur (Akkerweg 6). Er kan gepind worden!

Lukt het niet om langs te komen en wil je toch graag deze actie voor het PMC steunen? Stuur dan een mail naar: lions.dahlia.aktie@gmail.com of bel 06-24673867 (Pim).

Wat is het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie?

Sinds medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. In het Prinses Máxima Centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie voor Nederlandse patiëntjes op één plek geconcentreerd. Als ouder wil je bij je zieke kind zijn. Maar dat geldt zeker ook andersom. Daarom zijn er bij de bouw 87 zogenaamde ‘ouder-kind-kamers’ gemaakt. Hier kunnen ouders dag en nacht bij hun zieke kind verblijven. De ouders hebben een kamer aangrenzend aan de kamer waarin het kind verblijft. En er is een balkon waardoor ze ook even naar buiten kunnen. Het is een appartementje, met nu nog alleen de noodzakelijke inventaris. www.prinsesmaximacentrum.nl