• De Beeldentuin
  • De Beeldentuin
  • De Beeldentuin
  • De Beeldentuin
  • De Beeldentuin
  • De Beeldentuin

BDU-lezersactie: Maak kans op gratis kaarten Veluws Zandsculpturenfestijn

BARNEVELD Bij de Beeldentuin in Garderen vindt van 14 april tot en met 28 oktober 2017 voor alweer de negende keer het bijzondere evenement 't Veluws Zandsculpturenfestijn plaats. Het thema van dit jaar: ´Eropuit in eigen land´. Wie op zoek is naar een gegarandeerd leuk en compleet dagje uit, waarbij je helemaal in vakantiestemming komt, die is bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen op het juiste adres, zeker nu het thema 'Eropuit in eigen land' is. Dit unieke en grootste zandsculpturen evenement van Nederland, biedt zo ontzettend veel indrukwekkende zandcreaties! Niet voor niets, want Nederland kent ontelbaar veel mooie plekjes. En… juist al die prachtige gebouwen, streken en bekende attracties die Nederland rijk is, worden uitgebeeld in zand. Altijd valt er iets te ontdekken, of iets om je over te verbazen of te verwonderen. Kortom: test je kennis over Nederland bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn!

Kijk voor meer info op: www.zandsculpturenfestijn.nl

BDU-LEZERSACTIE

Deze lezersactie loopt tot maandag 10 april 2017. BDUmedia verloot 10 x 4 gratis toegangskaarten voor het Veluws Zandsculpturenfestijn onder haar nieuwsbriefabonnees. Volg om hiervoor in aanmerking te komen de stappen 1 en 2.

Stap 1:

<<< Klik hier om in te schrijven voor de e-mailnieuwsbrief >>>

Wie al nieuwsbriefabonnee is, kan naar stap 2.

Stap 2:

<<< Vul hier de gegevens in om kans te maken op 4 gratis toegangskaarten >>>

De winnaars worden maandag 10 april 2017 getrokken. Deze krijgen persoonlijk bericht.

N.B.: Alleen geregistreerde nieuwsbriefabonnees maken kans op 4 gratis toegangskaarten.

MEER ZANDSCULPTURENFESTIJN

[Herkenbare situaties

Bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn draait het niet alleen om bekende gebouwen. Want helemaal in de sfeer van het thema 'Erop uit in eigen land' word je bij binnenkomst direct geconfronteerd met allerlei herkenbare situaties, die op grappige wijze worden uitgebeeld in het zand. Want… voordat we weggaan, moet er van alles worden georganiseerd. Maken we er een dagje van of gaan we langer weg? Waar gaan we naar toe? Laat je je oudste zoon of dochter voor het eerst alleen thuis? Hoe gaan we om met het weer in eigen land? Gaan de fietsen mee? En… waar laten we de hond en wat gaat er allemaal mee in de koffer of vouwwagen?

Bloemenpracht

Op het terrein van 't Veluws Zandsculpturenfestijn raak je niet uitgekeken. Vanuit een gezellig straatje, waar achter verschillende etalages de mooiste zandsculpturen schuilgaan, loop je zo de Veluwse bossen in. Zie hoe de Veluwe groots is nagebootst, waarbij de natuur van buiten naar binnen is gebracht, inclusief dieren, geluiden en zandsculpturen. Gun daarna je benen even wat rust in het sfeervolle restaurant om vervolgens het buitenterrein te betreden, dat door Rob Verlinden is omgetoverd tot een kleurige bloemenzee, zodat alle zandsculpturen nog beter tot z'n recht komen. Neem op het terras een kop koffie of werp van bovenaf een blik op de bijzondere werken door plaats te nemen in een van de karretjes die over de monorail rijden (leuk voor jong én oud). Zo zie je nog meer details en ervaar je hoe bijzonder alle werken samen zijn. Maar… dat is nog niet alles.

Sfeervol verlicht

Nieuw dit jaar is een ruimte waar zo'n tien bekende gebouwen compleet uit zand zijn uitgebeeld. Dat is al bijzonder, maar de ruimte die je betreedt, is schemerig en de gebouwen zijn stuk voor stuk sfeervol verlicht. Achter ramen zie je lichtjes branden en torens zijn prachtig uitgelicht. Eenmaal buiten, kun je je weg vervolgen. Begin bij een provincie en maak je ronde door Nederland. Alles is heel herkenbaar. Weet je even niet welk gebouw wordt uitgebeeld? Geen probleem, want bij ieder kunstwerk staat een duidelijke uitleg. Ook kun je onderweg nog even gaan zitten en kijken naar de film 'the making of'. Want… hoe komt een zandsculptuur nu eigenlijk tot stand? Verder vind je, in één van de andere overdekte ruimtes, nog eens 40 zandsculpturen die stuk voor een gezelschapsspel uitbeelden. Want ook spelletjes spelen doen we tijdens de vakantie maar al te graag. Weet jij ze allemaal te raden (als je in deze ruimte loopt, ga je vanzelf meedoen), dan maak je bovendien kans op mooie prijzen. Veel kijk- en puzzelplezier!

Naar het Rijksmuseum

Binnen kun je naast zandsculpturen ook echte schilderijen bewonderen. Zo heeft 't Veluws Zandsculpturen een ruimte ingericht waar de 'carvers' een afbeelding van een schilderij van de Friese kunstschilder Wiebe van der Zee, vooral bekend van zijn aquarellen van koeien en andere boerderijdieren, compleet uit zand hebben gemaakt. Daarbij is er een expositieruimte ingericht waar ook zijn schilderijen hangen. Ook is er een expositieruimte waarbij je je waant in het Rijksmuseum. Hier hangt dan ook de Nachtwacht op ware grootte (maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter) en andere schilderijen van meesters die je normaal gesproken alleen bij het beroemdste museum in Nederland kunt zien. Kunstschilder Jacob Tuijn uit Emmen heeft alle schilderijen tot in detail nageschilderd.

Ga voor een high tea en doe inspiratie op

Heb je alle zandsculpturen bekeken, dan kun je buiten op het terrein van de Beeldentuin nog even op je gemak tuinideeën opdoen en de mooiste tuindecoraties en beelden bekijken. Of geniet op de begane grond van het nostalgische showroomdorp bij de Beeldentuin, van een heerlijke lunch of high tea bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin. In deze sfeervolle lunchroom word je door onder andere mensen met een verstandelijke beperking op je wenken bediend. Zin om nog even te shoppen? In het nostalgische woonwinkeldorp van ruim 1300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen vind je alles voor in huis.

Prijs & openingstijden

't Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats van 14 april tot en met 28 oktober 2017 in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten).

De toegangsprijzen bedragen:

0 t/m 5 jaar: gratis

6 t/m 12 jaar: € 4,50

13 jaar en ouder: € 9,50

Meer informatie over 't Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl (auto´s kunnen gratis worden geparkeerd en het gehele park is rolstoelvriendelijk).