• Jeroen van der Veer

Politie zoekt doorrijder na ongeval Zeist

REGIO de politie trof mandagavond rond 19.30 uur een gewonde vrouw aan op de kruising Driebergseweg met de Bunsinglaan in Zeist. Er was een melding binnengekomen dat daar een scooter aangereden zou zijn. De zwaar gewonde scooterrijdster en een getuige verklaarden inderdaad dat ze aangereden was en dat de auto die de aanrijding veroorzaakte doorgereden was. De politie is op zoek naar de bestuurder.

De vrouw is met meerdere botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Door het politieonderzoek weet de politie dat de doorrijder vermoedelijk in een vrij nieuwe metallic grijze Renault Traffic reed. Graag komen ze in contact met de bestuurder van deze auto. Getuigen kunnen bellen met tel. 0900-8844.

Wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. Dat is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 94). Dit artikel verbiedt twee dingen: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat de betrokken zijn of haar identiteit kenbaar heeft gemaakt. Daarnaast mag iemand in hulpeloze toestand na een ongeluk net achtergelaten worden. Voor wie zich binnen twaalf uur alsnog meldt bij de politie, vervalt de strafbaarheid van het doorrijden.